Intră acum și în grupul de
Accesorii deosebite destinate femeilor rafinate, cu stil, care doresc să se facă remarcate prin originalitate, obiecte decorative unicat realizate din materiale naturale, sau săpunuri aromate fabricate în casă, toate acestea se regăsesc expuse la vânzare în singurul magazin handmade din Suceava, situat în centrul municipiului – Atelier Hefa.
Fie că este vorba despre sticlele ambalate în sfoară, de măştile executate în stil veneţian, gablonţurile, cutiile pentru cadouri realizate prin arta origami, genţile, sau accesoriile vestimentare, pentru fiecare produs expus în cochetul magazin, Florentina Boca, cea care se ocupă de mica afacere, deţine câte un secret, parte dintre acestea dezvăluindu-le echipei NewsBucovina.ro. Deşi se află într-un continuu progres în afacerea sa, îmbunătăţind constant oferta magazinului său cu obiecte decorative deosebite, Florentina a ţinut să specifice încă de la începutul discuţiei noastre că varietatea produselor şi existenţa multora dintre ele se datorează şi unei colaborări armonioase pe care o are de ceva vreme cu colegele sale de breaslă, pasionate şi ele de arta lucrului manual.
„Ţin foarte mult la denumirea de << lucru manual >> şi nu la aceea de << handmade >>, o denumire cosmopolită folosită probabil pentru a atrage altfel atenţia. Apoi, foarte multă lume nu înţelege cât de mult efort presupune confecţionarea unui accesoriu oricât de mic. De la finalizarea în mare a ideii, la procurarea materialului, manufactura propriu-zisă etc. Este un proces care presupune multă muncă, mult timp”, a clarificat Florentina Boca.
Ne-am oprit prima dată privirea asupra sticlelor îmbrăcate în sfoară despre care autoarea a spus că partea cea mai dificilă vine atunci când se aplică pictura pe sfoară, lucru la un astfel de obiect decorativ durând în jur de o săptămână. Astfel de sticle decorative se utilizează de către cumpărători fie ca obiecte decorative, fie pentru a le face cadou umplute cu băuturi de casă, sau chiar cu apă sfinţită şi se comercializează pornind de la preţul de 40 de lei.
O altă atracţie a cochetului magazin sunt măştile decorative inspirate după modele veneţiene, despre care Florentina ne-a povestit că diferă ca preţ datorită materialului folosit şi a dimensiunilor pe care le au. Astfel, cei interesaţi pot achiziţiona masca Columbina, la 30 lei, care acoperă fruntea, ochii şi nasul, mască care acoperă toată faţa, mască Bauta, mască Volto, toate realizate după mulaje reale ale feţelor umane. „Ca aspect sunt apreciate toate, însă cele gen Columbina sunt mai frecvent achizişionate datorită preţului accesibil”, a precizat Florentina.
Atunci când vine vorba despre tendinţe în modă, despre originalitate şi rafinament, Florentina Boca îşi pliază imaginaţia după nevoile femeilor pe care le surprinde în diferite ipostaze pe stradă, şi mai rar pe la televizor, punând la îndemâna sucevencelor o paletă variată de accesorii, la preţuri rezonabile. „La confecţionarea bijuteriilor folosesc ca material bronzul patinat, combinat cu mărgele din sticlă cristal, sticlă de lampă, mărgele ale căror denumiri sunt puse în funcţie de procedeul prin care sunt făcute, combinate cu accesorii în miniatură menite să dea unicitate produsului. De exemplu, această bijuterie este confecţionată pe temă muzicală şi se numeşte << Cocheta >>. Preţurile acestor bijuterii variază între 8 lei (cerceii într-o ureche, supranumiţi şi << cerceii soliter >> ) şi 120 lei, cea mai scumpă piesă, care reprezintă un ceas de buzunar cu lanţuri, creat special pentru a fi purtat fie la gât, fie la pantaloni”, a explicat Florentina.
De asemnea, oferta gablonţurilor nu se opreşte aici, mai ales când vine vorba despre cele mai colorate şi mai accesibile lanţuri şi brăţări confecţionate din lemn, puse pe aţă cerată, cerute atât de doamne, cât şi de domnişoare. Preţul acestora se înscrie între 7 şi 20 lei. „În acest sector vin în special tinerii care sunt mai curajoşi prin natura vârstei, dar vin şi foarte multe doamne care au stilul specific, căutând produse unicat, dorind să iasă din tipare. Vin şi persoane mai în vârstă, care au fost plecate în străinătate şi care apreciază lucrul manual, bunul gust şi nu în ultimul rând preţul mult mai mic al produselor. La gablonţuri îmi place să folosesc materiale cât mai aproape de natural, şi niciodată plastic. Folosesc lemn, ceramică, metal, pene, pietre semipreţioase, textil, piele”, a clarificat deţinătoarea magazinului Atelier Hefa.
Magazinul handmade situat în centrul Sucevei, în apropierea parcului Central, vine şi cu o varietate mare la cercei, confecţionaţi din sticlă de vitraliu, din materiale naturale, sau din răşini, cu preţuri între 5 şi 20 de lei. Alături de aceştia sucevenii mai pot achiziţiona: coliere, brăţări, curele, broşe (din sticlă, metal, textil combinat cu sticlă, lemn), ceramică, rame vintage, săpunuri, eşarfe, genţi din piele, din textil. „Vorbind de preţul genţilor unicat pot spune că acestea sunt foarte accesibile. Problema e că la noi în ţară se ia mai puţin în calcul calitatea de unicitate a unui produs. În schimb, în străinătate, asta înseamnă foarte mare punctaj la preţul unui produs. Încercăm în permanenţă să aducem noutăţi, marfa se schimbă la o anumită perioadă, şi mi-am propus să creez o tematică pentru produsele pe care le fac, în funcţie de anotimp. Pregătim o colecţie << Back to school>> ”, a dezvăluit pentru NewsBucovina.ro, Florentina Boca.
Intră acum și în grupul de