Consilier local din Dornești: Inovația de sens giratoriu cu obligația de a vira la dreapta a fost pusă în aplicare pentru ca traficul greu să nu deranjeze angajați ai Primăriei


Intră acum și în grupul de

Un consilier local din Dornești, care a inițiat proiectul de reglementare a intersecției unde acum un sens giratoriu din localitate a ajuns să fie amenajat în așa fel încât traficul să fie deviat obligatoriu la dreapta a explicat cum s-a ajuns în această situație.

Astfel, consilierul local din Dornei, Corneliu Furman, a transmis redacției News Bucovina precizări privind sensul giratoriu de la Dornești.

Corneliu Furman a arătat că pentru a rezolva problema mașinilor de tonaj  care treceau cu mare viteză prin centrul comunei, spre și dinspre Egger, el a propus într-o ședință a Consiliului Local, din câte își amintește, în anul 2018, semaforizarea intersecției.

Potrivit acestuia, dat fiind că investiția propusă era mică, primarul venit cu propunerea unui sens giratoriu.

„Prima formă a proiectului NU prevedea trecerea de pietoni din partea Primăriei,  pe niște motive puerile. La solicitarea mea repetată s-a adăugat la proiect trecerea de pietoni respectivă”, a spus Furman.

El a adăugat că a venit apoi surpriza, respectiv noua formă a insulei a devenit perfect circulară, deși în planul inițial era alungită spre Strada Gării variantă  în care circulația se făcea normal și regulamentar la fel ca în orice sens giratoriu.

„Explicația, se spune, stă în faptul că atunci se descărca ciment din vagoane în camioane, toate trecând cu „plinul” pe strada respectivă,  pe care stradă, culmea, locuiau câteva doamne de la Primărie,  inclusiv inspectorul de urbanism. Pe scurt, obligația de a vira la dreapta a făcut ca tot traficul greu să se mute pe un nou traseu, astfel că deranjul doamnelor a încetat”, a menționat consilierul local.

El a menționat că cele mai multe dintre informațiile prezentate pot fi dovedite cu ajutorul proceselor verbale de ședință ale Consiliului Local Dornești.


Intră acum și în grupul de