Intră acum și în grupul de
Bogdan Mogoş, suceveanul care în iarna lui 2011 a fost admis cu brio la toate cele cinci specializări din cadrul Colegiului de Artă şi Design Central “Saint Martin” din Londra, transferându-se ulterior la London Metropolitan University, secţiunea Events management & PR, a primit şansa de a fi angajat la reputatul magazin londonez “Atelier-Mayer”.
Contactat de reporterii NewsBucovina.ro, Bogdan a răspuns provocării de a vorbi despre cum a ajuns să lucreze în cadrul magazinului de lux şi să cunoască nume importante din industria showbizz-ului internaţional.
“După două-trei zile de la sosirea mea la Londra, m-am decis să îmi caut un job. Cunoscând reputatia magazinului << Atelier-Mayer >> , unde anul trecut am vazut-o pe actriţa Emma Watson intrând în magazin, dar şi pentru că această locaţie se afla pe lista dorinţelor mele << wish list >> , acesta a fost primul loc în care mi-am închipuit că aş putea lucra. M-am dus la magazin şi am întrebat dacă nu cumva au un job liber, dar cea cu care vorbisem era angajată acolo şi m-a rugat să revin peste două zile, atunci când Carmen Haid, managerul magazinului, va fi acolo . Peste două zile am fost revenit şi aşa am cunoscut-o pe Carmen, Luxury & Fashion PR. I-am explicat de tot ce sunt în stare şi i-am arătat diplomele pe care le deţin. Am dat un interviu ad-hoc după care mi-a spus: << Bogdan, eu primesc sute de CV-uri pe adresa mea, dar, datorită faptului că mă regăsesc în tine şi îmi aminteşti de mine atunci când am venit la Londra în urmă cu 20 de ani şi m-am dus direct în magazinul YSL pentru a mă angaja, îţi ofer şansa de a lucra cu noi”, a declarat pentru *NewsBucovina.ro*, Bogdan Mogoş, adăugând că lucrează aici cu jumătate de normă, pentru a putea ajunge şi la facultate.
Tânărul sucevean în vârstă de 20 de ani ne-a explicat că „Atelier-Mayer” este un magazin vintage de lux ce deţine haine de la 20 până la 100 de ani vechime, de la care se îmbracă numeroase celebrităţi internaţionale precum: *Nicole Kidman, Alesha Dixon, Emma Watson, Amanda Peet, Hannah Murray ş.a.*
Toate obiectele vestimentare şi accesoriile existente în magazinul londonez sunt de vanzare, însă stilistii vedetelor au posibilitatea să le închirieze pentru diferite şedinte foto ce apar mai apoi în revistele de specialitate. “Atelier-Mayer” deţine două showroom-uri – unul deschis pentru public, iar celălalt (la subsolul magazinului), acolo unde sunt ţinute rochiile de ceremonie şi articolele foarte scumpe, cu precizarea că în cel de-al doilea showroom se intra doar pe bază de programare.
“La << Atelier-Mayer >> nimeni nu îşi permite să greşească…”
Bogdan ne-a mai explicat că, în principiu, styliştii vedetelor trimit un mail magazinului “Atelie-Mayer” în care precizează ce obiecte ar vrea să închirieze din magazin sau comunică doar tema care va trebui ilustrată prin ţinute – de exemplu, “India”, “Russian doll” etc. “Aici intervin eu, ce am sarcina să aleg haine şi accesorii potrivite temei, care să fie pe placul stiliştilor. Apoi, aceştia vin în magazin pentru a ridica obiectele. De obicei au două, maxim trei zile la dispoziţie. A treia zi lucrurile sunt înapoiate. Trebuie să precizez că, de două luni de când lucrez aici, niciodată nu s-a întâmplat să primim hainele mai tarziu, lucru ce demonstrează profesionalismul cu care se lucrează”, a ţinut să sublinieze Bogdan.
El a menţionat că articolele care se găsesc la “Atelier-Mayer” au preţuri începând de la 45 de lire, atât cât costă un inel de plexiglass, până la 8.500 lire, o geantă “Hermes Birkin”, considerată cea mai râvnită geantă din lume, pe care, pentru a o achiziţiona nouă, trebuie să aştepţi luni sau ani, întrucât lista de aşteptare este foarte lungă.
Tânărul a mai ţinut să evidenţieze că la “Atelier-Mayer” nimeni nu îşi permite să greşească, tocmai pentru faptul că se lucrează cu haine şi accesorii de mii de lire, iar o singură greşeală te poate costa job-ul. “M-a surprins faptul că aici se lucrează pe încredere, întrucât, atunci când împrumutăm haine stiliştilor, redactorilor etc. nu semnăm niciun contract”, a spus Mogoş.
Bogdan Mogoş, o prezenţă deosebită atât din punct de vedere vestimentar, cât şi spiritual, s-a remarcat pe plan local, după ce a organizat un eveniment monden inedit, un “laborator de modă”, care a reunit creaţiile unora dintre cei mai talentaţi designeri de la nivel naţional, aflaţi la început de carieră.
Reamintim faptul că ambiţiosul sucevean a ţinut să clarifice cu câteva luni în urmă, care este diferenţa dintre un creator de modă şi un fashion stylist, spunând: „Creatorul de modă creează pentru firme, sau în interes personal. În schimb, fashion stylist-ul face styling-ul la videoclipuri, filme, amenajează vitrinele magazinelor, este personal shopper. Practic, te ocupi de imaginea vestimentară, şi nu numai, a oamenilor care posedă o condiţie materială avantajoasă, oameni pentru care ai posibilitatea să achiziţionezi orice piese vestimentare şi accesorii care crezi că li s-ar potrivi, de oriunde din lume. De asemenea, fiecare prezentare de modă care aparţine unui creator beneficiază de sfaturile unui fashion stylist care are autoritatea de a decide cum se combină potrivit piesele prezentate în colecţie”.
.
Intră acum și în grupul de