Intră acum și în grupul de
Numărul celor care au vizitat Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava, a crescut cu 15% în anul 2012, comparativ cu anul precedent. Dacă la finele anului 2011, numărul vizitatorilor indica o cifră de 123.676, în aceeaşi perioadă a anului 2012, statistica bibliotecii arată 142.291 de persoane care au călcat pragul instituţiei sucevene.
„Creşterea este îmbucurătoare pentru noi, întrucât demonstrează faptul că toate serviciile pe care încercăm să le punem la dispoziţia publicului, plecând de la serviciile tradiţionele (împrumut de carte, consultare la sală, audiţii muzicale), la cele mai puţin convenţionale pentru o bibliotecă publică cunoscută în România, cel puţin în anii trecuţi (cursurile pentru pensionari, meditaţiile pentru copiii din centrele de plasament, noul serviciu Play a Game, clubul de lectură în limba engleză ş.a.). Acestea dau roade alături de serviciile informatice utilizate de instituţia noastră. Vorbim aici de numărul mare de echipamente IT (computere) pe care le punem la dispoziţia sucevenilor în mod gratuit”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş.
Acesta a menţionat că numărul de sesiuni internet, la biblioteca din centru, dar şi la filiala din Obcine, este de 20.233, mai mult decât dublu faţă de anul 2011, când au fost înregistrate 9.718 sesiuni. Această creştere se datorează în special creşterii numărului de computere cu acces gratuit la internet puse la dispoziţia oamenilor, mai puţin prin intermediul programului Biblionet.
Potrivit aceleiaşi surse, în ce priveşte numărul total al documentelor difuzate în 2012 în cadrul bibliotecii sucevene, acesta este de 190.895 (din care, consultate în bibliotecă în regim de sală de lectură – 37.846), acestora adăugându-li-se şi peste 1.000 de împrumuturi realizate prin intermediul bibliotecii mobile (constituită prin proiectul transfrontalier Bibliotecile – Porţi deschise spre cunoaştere) către cititori din localităţi ale judeţului precum: Siret, Dărmăneşti, Negostina, Muşeniţa, Şerbăuţi etc.
Cărăbuş a mai precizat că şi numărul participanţilor la programe şi evenimente culturale se află într-o uşoară creştere, de la 7.630 în 2011, la 7.845, în 2012.
Intră acum și în grupul de