Intră acum și în grupul de
Peste o sută de elevi din toată ţara si-au anunţat participarea la cea de-a XXXIV-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” care se va desfăşura în perioada 24-26 mai 2013, la Suceava.
„Lira de Aur debutează vineri, 24 mai, de la ora 10.00, cu deschiderea oficială la sala Dom’ Polski. În cadrul competiţiei s-au înscris 109 concurenţi proveniţi din toate colţurile ţării. Precizez faptul că dintre aceştia, patru concurenţi sunt din Republica Moldova, iar 30 sunt elevi ai Colegiului nostru”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Alexandra Bejinaru.
Potrivit sursei citate, la Suceava sunt aşteptaţi elevi de clasele IV-XIII, din oraşe precum: Bucureşti, Zalău, Baia Mare, Timişoara, Bacău, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Galaţi ş.a. unii dintre aceştia aflaţi la prima participare în cadrul Concursului „Lira de Aur”.
Elevii vor concura la următoarele secţiuni: PIAN, COARDE – VIOARĂ, COARDE GRAVE, INSTRUMENTE DE SUFLAT şi PERCUŢIE (toate instrumentele din orchestra simfonică).
Juriul „Lirei de Aur” 2013 va fi compus din unsprezece membri, profesori universitari de renume proveniţi de la prestigioase Universităţi de Artă din România, alături de un profesor universitar de la Viena, care va juriza secţiunea de „Suflători”.
Finala concursului, premierea şi Gala laureaţilor va avea loc duminică, 26 mai 2013, de la ora 10.00, la Dom’ Polski Suceava. Regulamentul concursului prevede că, la fiecare instrument şi categorie de vârstă se va acorda câte un singur premiu I,II, III şi menţiune (diplome şi premii în bani) în funcţie de punctajul obţinut. Elevii care vor obţine punctaj maxim la fiecare secţiune vor susţine un recital final, cu public şi în faţa juriilor reunite, în urma căruia vor fi desemnaţi câstigătorii principalelor premii: Trofeul „Lira de Aur” (+ un premiu de 1.000 euro), Premiul „Ciprian Porumbescu” (+250 euro), Premiul Asociaţiei Culturale “Lira de Aur” (+150 euro), Premii speciale (+50 euro) celorlalţi finalişti. Hotărârile juriului sunt definitive şi de necontestat.
„Tot acest demers pe care noi l-am iniţiat încă din luna februarie se doreşte a fi o activitate culturală de anvergură. Ne bucurăm de fiecare dată când primim oaspeţi noi în Colegiul de Artă. Comparativ cu anii trecuţi sesizăm un număr mai mic de participanţi, lucru care nu este nefavorabil, întrucât preferăm participanţi mai puţini şi calitate mai mare”, a completat Bejinaru.
Şi în acest an principalul finanţator al Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” este Primăria Suceava.
Relaţii suplimentare se pot obţine accesând www.liradeaur.ro
Intră acum și în grupul de