Un bărbat din Râșca care a scos aproape 5.000 de euro de pe un card bancar găsit a fost depistat de polițiști


Intră acum și în grupul de

În data de 07.10.2024, la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, o persoană a depus o plângere scrisă în care a raportat faptul că, la sfârșitul lunii august 2024, în timp ce se afla la muncă în Olanda, un individ necunoscut i-a găsit și însușit cardul bancar emis de o bancă din România.

Persoana necunoscută, cunoscând codul PIN al cardului, a efectuat un număr de 35 de tranzacții financiare ilegale, în perioada 30.08.2024-01.10.2024, sustrăgând în total suma de 4763 de euro din contul persoanei vătămate.

În urma cercetărilor, autoritățile au reușit să identifice principalul suspect, un bărbat din comuna Râșca. În perioada 23.09-01.10.2024, acesta a efectuat mai multe extrageri ilegale de numerar.

La data de 21.10.2024, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința suspectului, unde au fost găsite articole vestimentare ce corespund cu cele purtate în timpul tranzacțiilor.

Deși nu au fost descoperite sume de bani sau alte probe materiale, suspectul a recunoscut faptele și a declarat că a distrus cardul bancar și l-a aruncat într-o zonă cu vegetație.

Cercetările continuă sub coordonarea Poliției Municipiului Fălticeni, suspectul fiind anchetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.


Intră acum și în grupul de