Intră acum și în grupul de
Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că oferta electorală a PSD pentru viitorii patru ani presupune o abordare integrată pentru că în ultimii 30 de ani a fost o dezvoltare dezlânată pe localități în funcție de ceea ce reușea primarul să realizeze.
„Proiectul PSD pentru județul Suceava este un proiect cu o abordare integrată. De-a lungul timpului, în cei 30 de ani, toate primăriile au acționat dezlânat. Fiecare primar, pe cont propriu, a încercat să obțină finanțare pentru proiecte pentru apă, pentru canal, pentru asfaltare, pentru reabilitare de școli, pentru alte obiective de investiții. Fiecare pe cont propriu. Astfel, acum, noi avem, pompieristic, centralizată o situație care ne arată goluri nepermise din perspectiva serviciilor de utilități în anumite localități”, a spus Adomnicăi care a subliniat că sunt și comune fruntașe în ceea ce privește absorbție de fonduri europene, proiecte implementate, infrastructură reabilitată.
El consideră că ar trebui reechilibrat în mod unitar și în mod coerent tot ce înseamnă investiții în județul Suceava astfel încât nu va conta apartenența politică a unui primar.
„Va conta modul în care aducem județul Suceava la un nivel absolut elementar de prezentare din perspectiva serviciilor și utilităților din județul Suceava. Ceea ce ne interesează este ca fiecare sucevean să aibă un nivel de trai mai bun în acest județ din toate perspectivele, din perspectiva civilizației, apă, canal, gaz metan, asfalt și din perspectiva unor venituri decente pentru anul 2020 și de acum în colo pentru că noi, ca județ, suntem pe primul loc în ceea ce privește cel mai mic salariu mediu brut plătit în România”, a spus Adomnicăi.
Candidatul PSD la președinția CJ Suceava a subliniat că oferta PSD Suceava pentru județ este normalitatea.
„Fundamentarea ofertei electorale ține cont de liniile directoare și finanțările Uniunii Europene”, a spus Adomnicăi.
Ea a arătat că în județul Suceava nu s-au respectat condițiile cerute de Uniunea Europeană în ceea ce privește serviciile de apă-canal.
Potrivit lui Adomnicăi, inițial, gradul de racordare a avut în vedere criteriul pentru aglomerări cu peste 10.000 de locuitori, care a fost modificat și că din 2018 acesta se referă la aglomerările cu peste 2000 de locuitori.
„Riscăm să intrăm în procedură de infringement dacă nu reușim să îndeplinim acest criteriu”, a spus Adomnicăi menționând dă această situație a fost discutată la Palatul Administrativ încă din 2018 și că sunt multe lucruri de recuperat.
Intră acum și în grupul de