Intră acum și în grupul de
Liderul Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că speră ca autoritățile locale sucevene să adopte măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri afectat de starea de urgență și de alertă din ultimele luni pentru că până acum nu a existat un sprijin concret, ci doar controale.
„Nu există măsuri, nu există sprijin, dar există o speranță. Am depus la Primăria Suceava două propuneri de sprijin a mediului HoReCa, una pentru scăderea taxei pentru metrul pătrat de terasă având în vedere că față de alți ani, vrând-nevrând, acum există terase iarna și a doua de scădere a impozitului anual pe clădiri a firmelor care își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa”, a declarat Opincaru.
El a spus că s-a format un grup de inițiativă HoReCa în Suceava care încă nu a reușit să să înregistreze oficial și că și-a asumat aceste intervenții în numele grupului și că speră ca joi, în ședința de Consiliu Local, să fie luate în dezbatere solicitările.
Alin Opincaru a precizat că acestea ar fi măsuri concrete pentru că în prezent sunt doar controale, unele haotice, care vizează verificarea stingătoarelor.
Administrația locală începe să gâfâie și dă semne de oboseală!Administrația locală începe să gâfâie și dă semne de oboseală! Cât mai rezistă Suceava fără suportul ”privat”? Alin Opincaru LIVE la Subiectul Zilei
Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 13 decembrie 2020
Liderul UpB a arătat că la unul dintre agenții economici au fost controale de patru ori într-o săptămână și că i s-a depistat o neregulă pentru a putea fi amendat.
„Deranjant este altceva, că sunt foarte multe locuri în Suceava unde se stă în interior și nu verifică nimeni”, a spus Opincaru.
El a arătat că aceste situații sunt discutate pe grupul HoReCa și nu poate crede că autoritățile nu știu despre astfel de cazuri.
Opincaru a spus că verificările sunt făcute doar pe terase, care sunt la vedere, unde e mai ușor de făcut spectacol
„Am văzut eu în centru. Au venit cu cinci mașini. În primul rând au deranjat clienții, i-au legitimat. Nu e plăcut. Sunt măsuri excesive”, a spus Opincaru care a menționat că dacă un agent economic are nereguli ar trebui să i se ridice autorizația și s-a închis cazul.
El a spus că s-a observat că în primul rând autoritățile nu respectă măsurile pe care le-au impus, arătând că chiar la negocierile pentru formarea noului guvern erau în sala în care se purtau discuțiile PNL-USRPLUS-UDMR mai multe persoane decât prevede legea.
Alin Opincaru a declarat însă că cel mai important este ca mediul de afaceri să fie sprijinit și că pe lângă măsurile privind șomajul tehnic, care au ajutat doar pentru supraviețuirea unor firme, măsuri serioase nu prea au fost adoptate.
„Sunt primării în țara asta, nu multe, care s-au coordonat. Au chemat la discuții mediul de afaceri, au chemat HoReCa, în Timișoara, în Brașov am văzut, dar sunt lucruri sporadice. În Suceava nu am văzut până în momentul acesta”, a spus Alin Opincaru.
El a menționat că a discutat cu subprefectul de Suceava care i-a recomandat să facă o adresă prin care să solicite să-și exprime punctele de vedere în Comitetul Județean de Coordonare a Acțiunii.
Opincaru a spus că sunt aproape două săptămâni de când în municipiul Suceava rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori, dar că a rămas în „scenariul roșu” pentru că aceste scenarii sunt, conform legii, revizuite doar după două săptămâni de la adoptare.
El și-a exprimat nemulțumirea că autoritățile locale sucevene au închiriat cu 3000 de euro, de la o firmă din Cluj, o sanie cu reni și oamenii își fac selfie, în condițiile în care în județ exista posibilitatea să se realizeze un asemenea montaj.
„Nu avem oameni care să facă o sanie cu doi reni ca să dăm 3000 de euro pentru două luni unei firme din Cluj”, s-a întrebat Opincaru.
Intră acum și în grupul de