Intră acum și în grupul de
Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a transmis, vineri, că Ion Lungu, aflat la al cincilea mandat, ține municipiul Suceava în „Epoca de piatră” și că abia „a descoperit semaforul” în timp ce în țară, spre exemplu la Râmnicu Vâlcea, primarul a realizat un pasaj subteran modern.
„Ion Lungu, aflat la al 5-lea mandat, împreună cu Lucian Harșovschi aflat la al 4-lea mandat, au descoperit semaforul. În ultimul timp ne-au anunțat că vor aduce modificări “majore” traficului rutier din Suceava. Prin aceste „realizări mărețe” se află și semaforizarea trecerii de pietoni de la Tribunal/3 Bărboși, după ce a fost semaforizata și trecerea de pietoni de la spital. În mintea lor semaforizarea unor treceri de pietoni, anularea unui trotuar și creșterea lungimii unei benzi de stocare, reprezintă modificări majore”, a arătat Cușnir.
Liderul opoziției din CL Suceava a atras atenția că în timp ce în orașele civilizate se implementează soluții cu adevărat moderne, pasaje subterane și supraterane, primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi se încăpățânează să rămână, precum Fred si Barney în “Epoca de Piatra”.
„Suceava este condusă de prea mult timp de indivizi cu un parcurs educațional îndoielnic care vor să lase impresia că se pricep la toate. Fiind niște administratori cu mentalități rudimentare, apelează doar la soluții rudimentare. Gospodarii adevărați, administratorii înțelepți apelează la specialiști și adoptă soluții moderne care cresc calitatea vieții locuitorilor urbei. În orașele civilizate, pasajele supraterane sau subterane reprezintă soluții uzuale, chiar banale. În Suceava acestea par filme științifico-fantastice pentru că Sucevenilor li se spune de prea mult timp “Atât s-a putut!””, a mai adăugat Cușnir.
El a dat ca exemplu pe primarul Mircia Gutău din Râmnicu Vâlcea care este la al 4-lea mandat, comparabil cu Lungu aflat la al 5-lea mandat sau cu „eterna sa rezervă”, Harșovschi, care se află la al 4-lea mandat, iar Râmnicu Vâlcea are 92.000 locuitori, comparabil cu Suceava.
„În timp ce în Râmnicu Vâlcea se construiesc pasaje subterane moderne, cu scări, lifturi și scări rulante, care cresc siguranța pietonilor și fluidizează traficul, Suceava rămâne la nivelul expresiei „Atât s-a putut” prin semaforizări excesive si treceri de pietoni care sunt adevărate capcane pentru pietoni și care contribuie la un trafic infernal”, a menționat Cușnir.
El consideră că Ion Lungu de 17 ani, împreună cu Lucian Harșovschi de 11 ani, au modernizat Suceava doar pe rețelele de socializare, se laudă cu inutile diplome de excelență în turism, în iluminat public, în transport public local, dar în realitate au făcut pentru Suceava prea puțin, prea târziu și de cele mai multe ori greșit.
„Administratorii orașelor de succes nu se laudă cu diplome de excelență, dar fac să se întâmple lucruri care cresc calitatea vieții plătitorilor de taxe și impozite. Asta ne dorim și noi, să creștem calitatea vieții Sucevenilor, să creștem siguranța pietonilor, sa fluidizăm traficul și să facem din Suceava un oraș în care să ne placă să ne trăim viața. În prezent Suceava este un oraș în care dimineața mergem de acasă la serviciu, seara ne întoarcem de la serviciu acasă și cam atât. Avem obligația să luptăm ca Suceava să redevină orașul în care să ne simțim bine.
Sucevenii nu sunt cu nimic mai prejos ca cei din Râmnicu Vâlcea. Sucevenii merită același respect pe care îl primesc locuitorii orașelor care se modernizează în realitate și nu doar pe rețelele de socializare. Sucevenii merită aceeași calitate a vieții ca și a celor din Iași, Cluj, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau Craiova. Suceava are nevoie de soluții moderne stabilite de specialiști și implementate de administratori cărora să le pese de calitatea vieții locuitorilor”, a conchis Dan Ioan Cușnir.
Intră acum și în grupul de