Intră acum și în grupul de
Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, sâmbătă, la Colegiul Director Județean al PNL Botoșani unde premierul Florin Cîțu și-a prezentat moțiunea cu care dorește să câștige alegerile pentru președinția PNL și a explicat în discursul său de ce îl susține pe premier pentru această funcție.
„Sunt un om cu 21 de ani de experiență politică, cu trei mandate de senator și trei de președinte de Consiliu Județean și doi ani ministru. Fraților, vă dau un sfat prietenesc. Ne uităm peste munți la ardeleni și spunem că se mișcă lucrurile, că merg mai departe. Au fost mult mai uniți decât noi, moldovenii.Ca să avem rezultate va trebui să fim mai uniți ca să fim o voce să convingem Bucureștiul că în Moldova e nevoie de investiții curajoase”, a spus Gheorghe Flutur.
El a recunoscut că zona Moldovei plătește acum pentru lipsa de pragmatism și de unitate.
„Ne-au promis multe: îmi aduc aminte de Manifestul Dreptei de la Iași, Manifestul împotriva Sărăciei. Am bocit despre sărăcie de nu ne-am văzut, dar mare lucru nu s-a întâmplat. Vreau să fiu pragmatic. Omul acesta înțelege foarte bine ce se întâmplă în economie. Nu trebuie să-i spui de două ori. Înțelege unde trebuie alocate resurse”, a declarat Flutur.
El a prezentat mai multe exemple pentru a-și argumenta decizia, arătând că se pregătește acum Planul Național de Investiții de 50 de miliarde de lei, respectiv 10 miliarde de euro în șapte ani pentru comunitățile locale.
„Unii critică, dar România trebuie dezvoltată de jos în sus”, a spus Flutur.
El a adăugat că s-a început cu modificarea unor acte normative cum ar fi compensarea diferenței de preț că s-au scumpit materialele și că premierul Cîțu a dat drumul la aceasta la proiectele din PNDL din bugetul național și pregătește pentru proiectele europene.
„Primarii trebuie să știe asta pentru că ne-a nenorocit această majorare de prețuri”, a spus Flutur.
Mai mult, el a arătat că se modifică și procedura la achizițiile publice și că se pot semna contracte dacă o primă instanță consideră că atribuirea contractului a fost corectă pentru că acum procesele durează 4-5 ani și țara e blocată.
Totodată, el a mai arătat că e nevoie de inventarul domeniului public pentru că acum trebuie obținute atât de multe avize încât iese din termen proiectul european.
Flutur a mai declarat că se modifică și Legea energiei ca să se poată extinde rețeaua de gaze sau curent, că se discută despre găsirea de soluții pentru acoperirea lipsei forței de muncă, sau despre fluidizarea accesului firmelor de construcții la materialele de construcții.
El a spus că urmează să fie demarate proiecte mari de investiții, mai ales în infrastructura rutieră, cum e autostrada A 7, dar s-a interesat cineva dacă firmele de construcții au bitum, sau agregate sau alte materiale.
„Am găsit în premierul Florin Cîțu un om care înțelege. Trebuie să grăbim proiectele. Noi, în 2023 trebuie să avem multe proiecte cu recepția făcută pentru ca să arătăm exemple de bune practici. Aș vrea să avem exemple de bune practici cu toți primarii. Vremea vorbelor a trecut”, a spus Flutur.
El a recunoscut că în ultimele luni PNL românii au văzut doar certurile din PNL și nu activitatea administrativă.
„Noi am fost în partidul ăsta ca un acvariu. Ne-au văzut toți ce se întâmplă la noi în casă și am fost campioni la breaking news. Problema este că trebuie să ne vadă la lucrări. Trebuie să ne schimbăm viziunea în perioada următoare și să fim mult mai pragmatici”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de