Gheorghe Flutur spune că și-ar fi dorit mai mulți contracandidați și că AUR a rămas fără candidat la Suceava pentru că nu a respectat legea


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat la News Bucovina că el și-a dorit cât mai mulți contracandidați la președinția Consiliului Județean și că respingerea candidaturii lui Neculai Miron din partea AUR a fost făcută în baza legislației întrucât acesta a dorit să candideze și la funcția de primar și la președinte de Consiliu Județean.

Flutur a spus că în cazul lui Neculai Miron, care era unul dintre contestatarii săi din interiorul PNL, nici măcar nu s-a pus problema să fie exclus din partid și că acesta s-a îndepărtat natural de PNL.

În ceea ce privește respingerea candidaturii lui Miron, Flutur a arătat că, înainte cu o săptămână ca reprezentantul PNL din BEJ Suceava să solicite respingerea candidaturii, cei din AUR au contestat candidatura lui Flutur.

„Cu o săptămână înainte, AUR m-a contestat pe mine cu nu știu ce semnături deși am dus peste 50.000 de semnături, aproape de zece ori mai mult decât era norma. A votat atunci AUR ca eu să fiu suspendat. Culmea și colegii din alianță, PSD-iștii au votat împotriva lui Flutur, PSD-iști care au votat de data asta cu AUR. Ca să vedeți fața adevărată a acestor oameni. Despre ce vorbim? Eu trebuie să fiu consecvent. Dacă judecătorii la două instanțe au spus că nu e corect să candidezi și la Primărie și la Consiliul Județean un partid trebuie să știe acest lucru”,  a spus Flutur.

Întrebat cum a putut candida Bogdan Codreanu în 2020 și la funcția de primar și la cea de președinte al CJ Suceava, Flutur a spus că nu a intrat în amănunte privind legislația, dar a subliniat că PNL nu a avut nicio treabă.

„Eu preferam să am câți mai mulți contracandidați. Cea mai frumoasă victorie este când îi bați pe toți la un loc. Cu cât buchetul de învinși e mai mare, cu atât e mai bine. Și în viață e mai sănătos să ai o plajă mai mare de oameni. Nu am dorit asta, dar fiecare răspunde. Trebuiau să fie atenți dacă întrunesc condițiile sau nu”, a spus Flutur.

El a amintit că în februarie a fost liderul AUR George Simion la Suceava, la ușa Consiliului Județean și îi cerea să plece.

„Unde e Simion astăzi? Nu-l mai vede nimeni. Vedeți cum s-a topit aventura dacă nu ai consistență”, a concluzionat Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de