Gheorghe Flutur, la Milișăuți, și-a arătat interesul pentru un parteneriat pe modelul „Produs în Bucovina” pentru promovarea produselor din Milișăuți, în special a murăturilor


Intră acum și în grupul de

După ce dis-de-dimineață președintele Flutur a avut o ședință de campanie cu echipa PNL Rădăuți, în parc, el a continuat ziua cu o întâlnire la Milișăuți, în piața orașului, unde, alături de candidatul PNL din Milișăuți, Pascaru Ioan Virgil, a fost și Bogdan Loghin, primarul de Rădăuți.

Președintele Flutur s-a întâlnit cu fermieri și producători agricoli și a discutat cu reprezentanți ai legumicultorilor, producători de varză și de castraveți.

El și-a arătat interesul pentru un parteneriat pe modelul „Produs în Bucovina” pentru promovarea produselor din Milișăuți, în special a murăturilor.

Flutur a spus că un asemenea eveniment va fi organizat în august, în luna diasporei, când mulți oameni vor veni în concediu.

„Există multe solicitări pentru a trimite murături păstrate tradițional, după rețete din Bucovina. Solicitările vin din Israel, din Marea Britanie, din Italia, de la Bruxelles și cred că putem foarte ușor organiza astfel de târguri pentru vânzarea acestor produse atât de renumite și căutate”, a spus președintele Flutur.

De asemenea, Flutur a discutat cu oameni din zona Rădăuțiului care cumpărau răsaduri, deoarece grindina din zilele trecute le-a distrus.

 A discutat cu producători agricoli și cu cumpărători din lunca Sucevei care au nevoie de instalații mici de irigații și solicită programe subvenționate pentru acestea. Flutur a spus că după o vizită și o întâlnire cu țăranii și fermierii, pleci cu agenda plină de idei, soluții, dar și așteptări.

„De Milișăuți mă leagă primele asociații de agricultori pe care eu le-am încurajat și susținut când eram ministru al agriculturii. De aici putem da tonul în perioada următoare pentru asocierea producătorilor agricoli ca să își poată vinde mai ușor marfa,” a adăugat Gheorghe Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de