Ion Lungu recunoaște farsa pe care a jucat-o în fața sucevenilor cu demisia din președinte PNL: Nu mi-am dat demisia decât declarativ. Sunt președintele organizației PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, că a jucat o farsă în fața sucevenilor când a anunțat că demisionează din funcția de președinte al organizației municipale PNL Suceava astfel că Lucian Harșovschi a fost numit președinte interimar al organizației, dar că el nu și-a depus faptic demisia.

„Sunt președintele organizației municipale pentru că nu mi-am dat demisia niciodată.  Aceea a fost declarație verbală când a preluat el conducerea, dar pe hârtie nu mi-am dat demisia, de aceea sunt președintele organizației municipale”, a spus Lungu.

Întrebat cine a semnat actele pentru depunerea candidaturilor, Ion Lungu a recunoscut că aceastea au fost semnate de președintele interimar, Lucian Harșovschi.

„Dar eu sunt un domn și nu am contestat că eram președinte și nu le-am semnat eu”, a precizat Lungu.

El susține că nu s-au făcut falsuri în acte întrucât documentele au fost semnate și de președintele organizației județene.

Totodată, Lungu a spus că în conferința de presă în care a anunțat că renunță la funcția de președinte al organizației municipale și la candidatura pentru funcția de primar a făcut un pas în lateral pentru a nu fragmenta voturile liberalilor.

Lungu susține că Lucian Harșovschi s-a propus candidat de primar din partea PNL și că el a fost de acord.

„Eram acolo, am făcut cu maturitate un pas lateral, dar n-a fost soluția cea mai fericită”, a menționat Lungu.

Ion Lungu a mai declarat că nu a fost obligat să nu candideze, dar că nu a fost o altă soluție pentru că Lucian Harșovschi voia oricum să candideze din partea oricărui partid.

„Atunci am mers pe o idee să nu fragmentăm voturile în partid”, a explicat Lungu.


Intră acum și în grupul de