Numindu-l în funcția de ministru al Dezvoltării, Marcel Ciolacu îi va reda lui Gheorghe Flutur aripile pe care i le-a frânt Gheorghe Șoldan


Intră acum și în grupul de

Precum înaintașul său liberal Alexandru C. Constantinescu care și-a descris profesia drept „fost și viitor ministru”, liderul liberal sucevean Gheorghe Flutur ar putea în curând să folosească aceeași sintagmă dacă premierul Marcel Ciolacu va avea curajul să-l accepte pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării în locul lui Adrian Veștea care își va prelua mandatul de președinte al Consiliului Județean Brașov.

Imediat după ce Gheorghe Flutur a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, colegii din conducerea centrală a PNL au transmis atât direct cât și indirect că îl vor susține pentru Gheorghe Flutur arătând că acesta a pierdut alegerile la diferență mică în fața candidatului PSD, Gheorghe Șoldan.

„Gheorghe Flutur rămâne un om cu o mare experiență politică, extrem de necesar pentru Partidul Național Liberal”, spunea atunci Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL.

La scurt timp a și început să circule informația că Gheorghe Flutur ar urma să preia Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de liberalul Adrian Veștea și care a câștigat funcția de președinte al CJ Brașov, funcție din care demisionase pentru a prelua mandatul de ministru.

Liberalii își doresc ca Flutur să preia acest minister pentru că prin prin modul în care Flutur comunică PNL ar deveni foarte vizibil la guvernare, acest minister gestionând principalele proiecte de dezvoltare din toată țara, dar care a avut în frunte un ministru fără anvergură politică națională așa cum este Gheorghe Flutur care știe să folosească fiecare oportunitate în scop politic.

Preluând acest minister care finanțează contracte de drumuri locale, de rețele de apă și canalizare, proiectele Companiei Naționale de Investiții, ale ANL, dar în special Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Gheorghe Flutur va avea din nou capacitatea să devină o locomotivă pentru întreg Partidul Național Liberal și în special pentru candidatul PNL la Președinția României, liderul liberal Nicolae Ciucă.

Luând în calcul aceste riscuri, se pare că premierul Marcel Ciucă evită să realizeze remanierea guvernamentală solicitată de PNL, așteaptă ca liberalii să propună o altă persoană pentru acest minister, sau încearcă să amâne cât mai mult posibil o numire a lui Flutur în Guvern pentru ca în timpul rămas până la alegerile parlamentare și prezidențiale acesta să nu aibă suficient spațiu pentru a genera mai multă vizibilitate pentru acțiunile liberalilor.

Marcel Ciolacu și PSD știu că o numire a lui Gheorghe Flutur în funcția de ministru al Dezvoltării i-ar reda acestuia aripile pe care i le-a frânt Gheorghe Șoldan în alegerile locale, iar decizia social-democraților va atârna destul de greu în perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale și parlamentare.


Intră acum și în grupul de