Gheorghe Flutur a abordat criza apei în România la ședința coaliției de guvernare: Împreună cu prefectul de Suceava vom elabora un HG destinat alocării de fonduri pentru localitățile din județul Suceava care se confruntă cu probleme grave legate de aprovizionarea cu apă


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la o ședință importantă a Coaliției de guvernare la Palatul Victoria, unde a adus în discuție probleme urgente legate de criza apei care afectează România, în special județele din Moldova.

În cadrul întâlnirii, Flutur a solicitat urgent măsuri pentru soluționarea crizei apei, subliniind impactul sever asupra comunităților din estul țării. „Nu este vorba doar despre lipsa apei pentru irigații, ci și despre apă potabilă. Sunt multe comunități care suferă din cauza absenței apei potabile și am cerut premierului Marcel Ciolacu să găsească soluții rapide pentru a preveni situații dramatice în care oamenii sunt nevoiți să transporte apă cu căruțele sau mașinile de la o fântână la alta”, a declarat Flutur.

Acesta a menționat că, în urma discuțiilor, Guvernul a confirmat luarea în considerare a măsurilor de sprijin pentru județele afectate, cum ar fi Botoșani, Iași și Vaslui. În plus, Flutur a anunțat inițierea unui Proiect de Hotărâre de Guvern în colaborare cu prefectul de Suceava, destinat alocării de fonduri pentru localitățile din județul Suceava care se confruntă cu probleme grave legate de aprovizionarea cu apă.

În cadrul aceleași ședințe, Flutur a abordat și alte teme de interes, inclusiv clarificarea priorității legislative privind majorarea pragului de impozitare a pensiilor și acordarea de bonificații pentru contribuabilii care își plătesc la timp datoriile. De asemenea, a fost discutată alocarea unui record de 11,6 miliarde de lei pentru plata pensiilor recalculate și majorate.

Problema crizei apei, însă, a fost punctul central al discuțiilor, cu accent pe necesitatea de a asigura continuitatea și eficiența lucrărilor de infrastructură esențiale pentru soluționarea acestei crize. Flutur a solicitat un mesaj clar către firmele care execută lucrări de infrastructură pentru a continua proiectele fără temeri legate de restanțele la plată.


Intră acum și în grupul de