Ioan Bălan către ministrul Transporturilor: Sper că anulările succesive ale zborurilor Tarom pe ruta București-Suceava nu reflectă vreo decizie politică arbitrară


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut, luni, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să precizeze dacă a lansat o anchetă pentru a se stabili cauzele care au condus la anularea unui număr mare de zboruri Tarom pe ruta București-Suceava și să răspundă dacă aceste anulări au la bază cauze economice sau administrativ-politice.

„Este cunoscut faptul că, de mai mulți ani, Compania Tarom se confruntă cu mari dificultăți financiare și operaționale. Este de apreciat faptul că Guvernul României a reușit să obțină avizul Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor de stat pentru această companie strategică, cu speranța că restructurarea va conduce la eficientizare și la servicii de transport de calitate”, arată Ioan Bălan.

El a adăugat că, cu toate acestea, este inexplicabil faptul că, în ultimele luni, compania Tarom a anulat un număr important de zboruri pe ruta București Otopeni – Suceava, deși pe alte rute interne nu au existat probleme.

„Este cu atât mai greu de înțeles acest lucru, dacă luăm în considerare că, în această perioadă a anului nu există fenomene meteorologice care să explice anularea și zborurile sunt extrem de solicitate de suceveni, fiind operate frecvent cu toate locurile vândute. Aș sublinia, de asemenea, faptul că Suceava se află la o distanță considerabilă de București, iar alternativa deplasării pe cale rutieră/feroviară, înseamnă între 8 și 10 ore de mers”, a menționat deputatul liberal.

El și-a exprimat speranța că anulările succesive ale zborurilor Tarom pe ruta București-Suceava nu reflectă vreo decizie politică arbitrară.

În acest context Ioan Bălan cere ministrului Transporturilor să clarifice motivele pentru care un număr atât de mare de zboruri Tarom pe ruta București-Suceava au fost anulate în ultimele luni și să spună dacă a dispus o anchetă în acest sens.

„În condițiile în care zborurile pe alte rute interne s-au derulat aproape normal, vă rog să precizați dacă deciziile de anulare ale zborurilor pe ruta București-Suceava sunt de natură economică sau administrativ-politică”, a mai cerut Ioan Bălan.

El a solicitat ministrului Transporturilor să precizeze ce plan de măsuri va dispune pentru a asigura revenirea la normal a zborurilor Tarom pe ruta București-Suceava și dacă poate să ofere asigurări că acest lucru se va întâmpla chiar din cursul lunii septembrie.


Intră acum și în grupul de