Fostul deputat Alexandru Băișanu revine în politică și coordonează filiala Suceava a SOS România


Intră acum și în grupul de

Fostul deputat de Suceava Alexandru Băișanu, fost prefect și lider județean în mai multe formațiuni politice a revenit în politică și s-a înscris în SOS România, partidul condus de Diana Șoșoacă, unde coordonează filiala Suceava.

Potrivit site-ului SOS România, coordonatorul organizației județene Suceava este prof. Alexandru Băișanu.

Încă din 2019 Băișanu dorea să lanseze o platformă naționalistă „România demnă. România în picioare”, dar proiectul său nu a avut succes la vremea respectivă.

Alexandru Băișanu a fost lider al organizației județene PNL Suceava și a fost ales deputat pe listele acestui partid. El a fost exclus din PNL după ce a contestat modul în care la Suceava s-a realizat fuziunea PNL cu PDL. Ulterior, Băișanu s-a înscris în ALDE unde a fost ales vicepreședinte național și a fost ales deputat pentru un nou mandat.

Băișanu și-a pierdut ulterior susținerea ALDE după ce a acceptat să fie nominalizat de Viorica Dăncilă ministru pentru relația cu Parlamentul după ieșirea ALDE de la guvernare.

El a mai fost vicepreședinte național în Forța Națională, partid format din foști membri ALDE, dar și în PP USL.

Cel mai probabil, Alexandru Băișanu ar urma să candideze la alegerile parlamentare de la 1 decembrie 2024 pe primul loc pe lista SOS România pentru Camera Deputaților.

Alexandru Băișanu nu a putut fi contactat imediat pentru a face precizări legate de poziția sa în SOS România.


Intră acum și în grupul de