Premierul Ciolacu, la fabrica de mezeluri Carpatis din Suceava: Un exemplu în dezvoltarea autohtonă. Vom accesa programe pentru formarea forței de muncă


Intră acum și în grupul de

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, vineri dimineața, fabrica de mezeluri Carpatis din Suceava, o afacere de familie, apreciind că reprezintă un exemplu în dezvoltarea autohtonă, în capitalul românesc.

El a spus că a fost împreună cu ministrul Fondurilor Europene și a discutat cu aceștia despre programe de finanțare pentru formarea forței de muncă.

Marcel Ciolacu a arătat că se bucură că și la Suceava va funcționa un centru regional pentru învățământul dual pentru că această componentă a lipsit foarte mult, mai ales Moldovei.

Premierul consideră că odată cu infrastructura de transport pe care o are de finalizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, trebuie să se intervină pe fiecare palier, respectiv pe educație, sănătate, dar și pe infrastructură.

„Eu sunt ferm convins că și în Moldova se va întâmpla același lucru care s-a întâmplat cu județul Constanța. După ce s-a finalizat autostrada între București și Constanța automat PIB-ul, veniturile județene s-au dublat în următorul an. Același fenomen va fi în toată regiunea istorică Moldova”, a spus premierul Marcel Ciolacu.


Intră acum și în grupul de