PSD Suceava despre vizita premierului Marcel Ciolacu în județ: Sprijin pentru producția românească, investiții guvernamentale și discuții despre dezvoltarea regională


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Marcel Ciolacu, a efectuat, vineri, 13 septembrie, o vizită de lucru în județul Suceava, însoțit de o echipă guvernamentală și de lideri politici de rang înalt. Printre aceștia s-au numărat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremierul Marian Neacșu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și europarlamentarii Mihai Tudose, Victor Negrescu, Dragoș Benea și Claudiu Manda, alături de alți oficiali, precizează Departamentul de Comunicare al PSD Suceava.

Potrivit sursei citate, prima oprire a delegației a fost la fabrica de mezeluri Carpatis, o afacere cu capital 100% românesc. Premierul Ciolacu a subliniat importanța dezvoltării industriei alimentare autohtone, declarând că „acesta este modelul pe care ar trebui să-l multiplicăm în întreaga țară, pentru a oferi românilor mâncare sănătoasă și accesibilă”.

În continuare, oficialii au vizitat Sala de sport din Slatina, o investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții, cu o capacitate de 180 de locuri în tribune. Marcel Ciolacu a subliniat beneficiile acestei infrastructuri moderne pentru cei peste 750 de copii din comună, oferindu-le posibilitatea de a practica sportul în condiții excelente.

Delegația a poposit și la Mănăstirea Slatina, unde premierul a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, iar la primăria Mălini, prim-ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții minerilor pentru a discuta noua lege a pensiilor. Ciolacu a asigurat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculărilor, subliniind lupta dusă de PSD pentru menținerea drepturilor minerilor și pentru a evita închiderea minelor.

Vizita a inclus și o întâlnire a conducerii PSD cu organizația locală Suceava, unde Marcel Ciolacu a felicitat echipa pentru rezultatele obținute la alegerile locale din 9 iunie, când PSD a câștigat conducerea Consiliului Județean Suceava și primăria municipiului reședință de județ.

Ziua s-a încheiat cu reuniunea regională PSD Nord-Est, unde au participat liderii PSD din cele șase județe din Moldova. Tema centrală a discuțiilor a fost dezvoltarea socio-economică a regiunii, cu accent pe infrastructură și conectarea celor șase județe prin autostrada A7, considerată coloana vertebrală a zonei. De asemenea, au fost abordate și chestiuni organizatorice legate de alegerile din această toamnă.


Intră acum și în grupul de