Deputatul PSD Mirela Adomnicăi spune că România a obținut o poziție-cheie în Comisia Europeană: Roxana Mînzatu, numită vicepreședinte executiv


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, că România a obținut, pentru prima dată de la aderarea sa la Uniunea Europeană, o poziție de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, Roxana Mînzatu a fost numită în această funcție și va coordona unul dintre cele mai importante portofolii europene: Competențe și Educație, Locuri de muncă și Drepturi Sociale, Demografie.

Acest portofoliu gestionează aproximativ 20% din bugetul Uniunii Europene, adică peste 235 de miliarde de euro.

Mirela Adomnicăi a subliniat rolul crucial pe care Roxana Mînzatu îl va avea în gestionarea politicilor sociale și a măsurilor de sprijin pentru copii, tineri și persoanele vulnerabile, contribuind astfel la dezvoltarea și bunăstarea cetățenilor din întreaga Europă.

România este, de asemenea, reprezentată la nivel înalt în conducerea Uniunii Europene și prin alte numiri importante, cum ar fi Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, și Dragoș Benea, președinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REGIO) din Parlamentul European.

Aceste poziții subliniază capacitatea de negociere a României la Bruxelles și contrazic criticile venite din partea politicienilor de dreapta care au denigrat influența țării noastre pe scena europeană.

„Aceste numiri sunt un motiv de mândrie națională și demonstrează importanța unei abordări constructive și unitare la nivel european”, a declarat deputatul Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de