Gheorghe Flutur spune că va fi devastator pentru IMM-uri coborârea pragului de impozitare la 60.000 de euro: Va trebui să renegociem PNRR cu Comisia Europeană, altfel sute de mii de firme vor falimenta


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur care coordonează programul de guvernare liberal a anunțat, duminică, în cadrul unei întâlniri cu liberalii din municipiul Suceava că va cere renegocierea PNRR în ceea ce privește reducerea plafonului la 60.000 de euro pentru impozitul de 1 la sută aplicat întreprinderilor mici și mijlocii.

Flutur a spus că programul de guvernare al PNL are o ofertă extrem de curajoasă începând cu reînnoirea industrială a României.

„Nu avem voie să nu dăm prioritate creării de locuri de muncă. România e într-un picior. Numărul salariaților contributori la fondul de pensii, din păcate, scade în comparație cu numărul de pensionari. O prioritate a liberalilor va fi crearea a cel puțin 100.000 de locuri de muncă pe an în perioada următoare prin diverse mijloace și pârghii, folosind bani europeni, grant-uri și bani naționali”, a spus Flutur.

El a menționat că mediul de afaceri are nevoie de oxigen și că se impune păstrarea cotei unice.

Flutur a arătat că PSD vrea să introducă impozitarea progresivă deși cota unică a ajutat mediul de afaceri să producă plus valoare.

„De ce să o desființăm? România încă nu are consolidată clasa de mijloc ca să ne gândim la cota progresivă. Hai să întărim clasa de mijloc și după aia discutăm”, a spus Flutur.

El a mai declarat că în programul de guvernare ar urma să fie crescută cota pentru Pilonul II de Pensii în loc să fie naționalizat așa cum vrea PSD ca să aibă bani de pensii.

Vorbind în nume propriu, fără să angajeze PNL, Gheorghe Flutur a spus că trebuie renegociat cu Comisia Europeană PNRR în ceea ce privește IMM-urile.

„Eu cred că trebuie să avem curajul, și dacă s-a greșit în PNRR, să ne ducem să explicăm Comisiei Europene și această problemă care este devastatoare. Să nu fim de acord cu coborârea pragului de la 500.000 de euro la 60.000 de euro pentru impozitarea cu 1 la sută pe cifra de afaceri. Asta înseamnă vreo 350.000 de firme mici, toate firmele mici care fac servicii, să le băgăm în faliment. Va trebui să ne luptăm, să negociem cu Comisia Europeană aceste lucruri ca să vă putem salva”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de