Flutur: Să nu mă facă PSD să-mi iau scăunelul și măsuța în intersecție la Humor să cer semnături pentru Autostrada Nordului


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la o întâlnire cu liberalii din municipiul Suceava că este decis să acționeze prin toate mijloacele pentru ca autostrăzile să devină o realitate în județul Suceava.

El a amintit că PSD nu a intenționat să facă Autostrada A 7 decât până la Pașcani și că loturile Pașcani-Suceava și Suceava-Siret au fost înscrise de el în programul de guvernare cu finanțare prin Programul Transporturi, nefiind incluse în PNRR.

Mai mult, el a arătat că CJ Suceava se ocupă de documentația pentru tronsoane din Autostrada Nordului și că Guvernul a aprobat în ședință primul tronson care este reprezentat de varianta de ocolire Gura Humorului.

„Văd că Autostrada Nordului vor să o arunce la coș. Să nu mă facă PSD să-mi iau scăunelul și măsuța în intersecție la Humor să cer semnături muntenilor că se blochează varianta ocolitoare. Ei asta au făcut. Vorbeau cu șoferii de TIR: Unde-i Flutur cu oacaca? De ce nu vă face variantă ocolitoare? Și a prins la unii”, a spus Flutur.

El a menționat că a fost preluată proiectarea variantei ocolitoare de la Ministerul Transporturilor de Consiliul Județean Suceava care a realizat documentația și a predat-o și e aprobată și în Guvern.

„De ce nu scot la licitație?”, a întrebat Flutur.

El a declarat că cei care se supără pentru că el spune adevăruri să fie sănătoși și a subliniat că PNL are o zestre de fapte făcute în Suceava, iar CJ Suceava are acum proiecte de peste 840 de milioane de euro.

Mai mult, Gheorghe Flutur spune că blocarea investițiilor în realizarea autostrăzilor înseamnă că nici diaspora nu va mai avea de ce să se întoarcă acasă.

„Cum aduci înapoi diaspora? Creând în jurul autostrăzilor locuri de muncă. De aia sunt supărat. Dacă îndrăznesc cumva să oprească finanțările la Autostrada Nordului ăsta este un semnal de adio ca diaspora să se întoarcă acasă din partea PSD-iștilor. Și nu-i voi lăsa și nu vor trebui lăsați. Va trebui să luptăm pentru asta. Ei vor găsi motive: că-i prea scump, că-i nu știu cum. Cum știu să facă în Banat, în Ardeal, pe Valea Oltului, la Prahova trebuie să aibă grijă și de Suceava și nu doar de cozonacii de aici sau de cabanele noastre ci și de autostrăzi pentru că am fost prea mult pedepsiți de au plecat bieții români la lucru în străinătate atâția ani”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de