PNL Suceava răspunde lui Cristian Șologon(PSD): Ce faci, domnule Șologon? Construiești argumente pentru că nu se va mai face Autostrada Nordului? Nu vă este rușine?


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Alexandru Covașă, a reacționat dur la atacurile venite din partea secretarului executiv al PSD Suceava, Cristian Șologon.

Astfel, Covașă a criticat poziția PSD cu privire la proiectele de infrastructură, acuzându-i pe social-democrați că, prin aceste acuzații pregătesc terenul pentru a nu face Autostrada Nordului.

„Domnule Șologon, de ce a trecut prin Guvern studiul de fezabilitate pentru Șoseaua de Centură dacă era prost făcut? De ce a fost plătit de Minister și semnat cu Consiliul Județean? PSD a avut destul timp să facă aceste lucrări în trecut, dar județul a fost neglijat”, a afirmat Covașă.

Referindu-se la proiectele de infrastructură, purtătorul de cuvânt al PNL a menționat că actuala administrație liberală a făcut progrese semnificative pentru Suceava, citând Autostrada 7 și Spitalul Clinic Județean, proiecte esențiale pentru dezvoltarea regiunii.

El a spus că administrația liberală și Gheorghe Flutur au transformat Suceava dintr-un județ uitat într-un punct de referință, cu un spital modern, un aeroport funcțional și drumuri care leagă Suceava de restul țării în timp ce PSD a lăsat în urmă datorii mari și promisiuni neîmplinite.

Covașă a continuat, exprimând îngrijorarea față de acțiunile PSD, pe care le consideră destabilizatoare pentru marile proiecte ale județului și ale administrației liberale, și a promis că liberalii vor continua să informeze publicul despre realizările și planurile lor: „Suprapunerea atacurilor PSD asupra capului de listă de la PNL nu face decât să le dezvăluie intențiile, iar sucevenii merită să cunoască adevărul. Va urma…”

Vă prezentăm integral reacția purtătorului de cuvânt al PNL Suceava, Alexandru Covașă:

„Alooo… STOP! STOP, domnule Șologon.

Sunteți pe listă, sau încă nu? Întreb, pentru că la partidul dumneavoastră nu se știu listele pentru alegerile parlamentare. Ieșirea cu acest comunicat este doar pentru a câștiga niște puncte. Numai că nu prea contați la București. Ei hotărăsc lista pentru PSD Suceava.

Domnule Șologon, deșteptarea.

Am câteva întrebări. Dacă lucrurile ar fi așa cum le spuneți, de ce a trecut prin Guvern studiul de fezabilitate a Șoselei de centură dacă e prost făcut? De ce a fost plătit de către Minister? De ce a semnat Ministerul cu Consiliul Județean descentralizarea lucrărilor? De ce induceți cetățenii în eroare?

Uitați-vă la prețurile autostrăzilor pe viaducte, cum e cea de pe Valea Oltului, sau cum e Autostrada Transilvania. Veți observa că acolo prețurile sunt mai mari decât cele de la varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului.

Ce faci, domnule Șologon? Construiești argumente pentru că nu se va mai face Autostrada Nordului? Nu vă este rușine? Cine a oprit Autostrada Moldovei până la Pașcani și nu a mai vrut să o aprobe spre Suceava? Nu PSD? Nu Gheorghe Flutur a deblocat-o? Cine a trecut în programul de guvernare Autostrada Nordului? Nu Gheorghe Flutur?

Dumneavoastră construiți trasee fictive, penibile, pe la Voroneț și Slatina. Cum o să meargă TIR-urile pe acolo?

Asta seamănă izbitor de bine cu amanarea cu 7 ani a construirii centurii ocolitoare a Sucevei. Asta trebuie să știe sucevenii. Nu cumva banii se mută în Banat și în Sudul României? Nu cumva se uită iar de Bucovina, după ce PSD a venit la putere? Așa cum vindeți locuri de parlamentar, vindeți ca în grădina Ghetsemani și marile proiecte lansate de Flutur ți administrația liberală. Nici până la ora asta, ministrul PSD al Sănătății nu a dat drumul la Spitalul de Copii de la Suceava. Autostrada 7, unde Gheorghe Flutur s-a zbătut ca nimeni altul este contestată și blocată. O fi tot vina lui Gheorghe Flutur?

Dacă vă faceți că uitați, domnule Șologon, ce a lăsat administrația PSD în Suceava, haideți să vă amintim noi. A lăsat un blestemat program de gaz metan, Utilități și Mediu, prin care a împovărat populația din 61 de Unități Administrativ Teritoriale cu 150 de milioane de euro, bani pe care sucevenii și astăzi îi plătesc. Și chiar ți în aceste condiții, nu ați fost în stare să trageți nici măcar un metru de gaz în mandatele voastre.

Populația Sucevei a rămas cu terenurile împărțite peste noapte de al vostru Cozmâncă, prin Hotărâri de Guvern ilegale, și ne trezim în centrul Sucevei cu mari latifundiari PSD, despre care o să vorbim în perioada următoare, care au cumpărat cu acte de mână de la bieți bătrâni terenurile, și au fost transformați în proprietarii lui Cozmânca peste noapte.

Ca să vă intre bine în cap palmaresul vostru, o să facem seriale despre trecutul și amprenta PSD în județul Suceava.

Voi, administrația pesedistă, ați lăsat un aeroport de pe care zburau doar ciorile până la venirea liberalilor.

Administrația liberală și Gheorghe Flutur v-a lăsat un Spital Clinic județean modern, pe care vă pregăteați să îl transformați în Mall în perioada administrației PSD.

Administrația liberală v-a făcut sute și sute de kilometri de drumuri, care duc și la multe din cabanele voastre de vânătoare. Nu cred că vă avantajează o luptă cu liberalii și cu Gheorghe Flutur, domnule Șologon.

Ați ales greșit atacând capul de listă de la liberali. Va urma…”


Intră acum și în grupul de