Gheorghe Flutur îl provoacă pe senatorul Ioan Stan la o dezbatere deschisă: În nenumăratele mandate de parlamentar ați făcut doar „sforăreli și manipulări” și ați blocat marile proiecte ale județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a reacționat dur la acuzațiile formulate de senatorul PSD Ioan Stan, acuzându-l pe acesta de „sforăreli și manipulări” și provocându-l la o dezbatere deschisă pentru a discuta concret despre realizările fiecăruia.

Flutur a subliniat că, în calitate de parlamentar, Ioan Stan nu a adus contribuții semnificative pentru județul Suceava și a evitat responsabilitățile administrative directe. El a criticat politica PSD de „blocare” a proiectelor de infrastructură esențiale pentru județ, cum ar fi Autostrada A7, Autostrada Nordului și varianta ocolitoare Gura Humorului. Flutur a afirmat că PSD nu doar că a blocat aceste inițiative, dar și că „a îndatorat 61 de localități prin programul „Utilități și mediu”, fără a aduce gaze metan în județ.”

În replica sa, Gheorghe Flutur a enumerat mai multe proiecte majore realizate sub mandatul său, inclusiv modernizarea spitalului clinic județean, modernizarea Aeroportului Suceava, extinderea rețelelor de apă și canalizare și atragerea de fonduri pentru dezvoltarea gazelor naturale în județ. Flutur a declarat că Suceava are proiecte în derulare de peste 4 miliarde de euro și că a reușit să modernizeze peste 85% din drumurile județene.

De asemenea, Flutur a acuzat PSD de „blocarea democrației” și de o alianță neasumată cu AUR, criticându-l pe Ioan Stan pentru „sforării politice” și pentru încercările de a exercita presiuni asupra primarilor PNL. El a subliniat că primarii PSD au beneficiat de fonduri de dezvoltare în mandatele sale, spre deosebire de perioada în care PSD se afla la guvernare și, conform spuselor sale, îi „sugruma pe primarii liberali.”

Gheorghe Flutur l-a invitat pe Ioan Stan la o dezbatere față în față pentru a discuta concret despre realizările fiecăruia și despre viitorul județului Suceava, propunând ca întâlnirea să aibă loc la Stațiunea de Cercetare a Cartofului din Suceava.

Mesajul lui Gheorghe Flutur către Ioan Stan:

„Bună dimineața, domnule Stan!

Să o luăm pe înțelesul sucevenilor. Câte mandate de parlamentar aveți dumneavoastră și ce ați făcut pentru județul Suceava? Aș vrea să le scrieți pe o coloană, pentru că pe cealaltă coloană o completez eu. Aș dori să scriem lucruri concrete, domnule Stan. Nu aveți ce scrie, e 0 la dvs., doar sforăreli și învârteli, numiri de șefi de instituții și protocoale grase cu șefii de la București. Pregătiți predarea județului Suceava Bucureștiului, suportați niște întrebări de la mine, chiar dacă nu le suportați, eu le pun în numele sucevenilor:

De ce centrul vă bagă oameni pe listă care nu sunt din Suceava? Pentru că aveți 0 putere.

De ce nu ați avut curaj să candidați niciodată pe uninominal la Consiliul Județean Suceava? Pentru că nu aveți ce spune.

De ce purtați cu dumneavoastră șefi de deconcentrate la întâlnirile politice ale PSD, la Congresul PSD? Știu răspunsul: să păreți puternic, dar nu sunteți.

De ce nu recunoașteți, în calitate de președinte, alianța cu AUR la Suceava? Pe care ați pus-o la cale cu Simion când a venit cu colinda la dumneavoastră de Crăciun. Știu de ce: vreți să afișați că sunteți un partid modern, pro-european, dar nu sunteți.

Domnule Stan, în toți acești ani ați fost un sforar pentru a supraviețui politic. Nu am auzit niciodată o luare de cuvânt a dumneavoastră din care să înțeleagă cineva ceva; sunteți doar un multiplicator de mesaje primite de la centru. Vă promit că îmi fac timp să stau de vorbă cu sucevenii și vă chem și pe dumneavoastră față în față la orice dezbatere.

Domnule Stan, luați mâna de pe primarii PNL, îi amenințați în fiecare zi. Unde nu ați fost în stare să demonstrați cu administrația PSD, vreți să furați primarii liberali. Asta vă caracterizează: hoția de primari.

În rest, despre atacurile la mine, m-am obișnuit cu ele. Sucevenii trebuie să știe adevărul despre drumurile județene: peste 85% sunt modernizate în mandatele lui Gheorghe Flutur. Am brăzdat județul acesta cu drumuri modernizate, unele dintre ele duc și la cabanele dumneavoastră. Am modernizat la cheie un spital clinic județean cum nu mai este altul în zona Moldovei, am modernizat un aeroport de top, în primele 5 din România, la Salcea, am dublat populația racordată la apă și canal, am obținut pe programul Anghel Saligny gaz metan pentru 59 de localități din județul Suceava. Dumneavoastră și PSD ați îndatorat 61 de localități prin nenorocitul program „Utilități şi mediu”, unde bieții oameni plătesc și azi, și cu zero gaz metan.

Județul Suceava are astăzi proiecte în derulare și pregătite la start în valoare de peste 4 miliarde de euro. De ce blocați Autostrada A7? Ați mai blocat-o o dată și am deblocat-o eu! De ce blocați Autostrada Nordului și varianta ocolitoare Gura Humorului? De ce blocați construirea spitalului de copii de la Suceava? De ce blocați șantierele în plină construcție din județul Suceava și băgați firmele în faliment? Dar cel mai grav, domnule Stan, de ce blocați democrația și vreți să ne întoarcem la partidul-stat? Nu vă vom lăsa, nici eu și nici sucevenii.

În rest, numai de bine. Primarii PSD au primit în mandatele lui Gheorghe Flutur fonduri de dezvoltare cum nu au primit când era PSD la putere. Dumneavoastră i-ați sugrumat pe primarii liberali, dându-le 0 la rectificarea bugetară și lumea știe asta.

Vă aștept la dezbateri de idei pentru binele județului Suceava. Mâine la ce ora și unde? V-aș propune la Stațiunea de Cercetare a cartofului, la intrare în municipiul Suceava.”


Intră acum și în grupul de