Deputatul Ioan Balan despre suspendarea licitației pentru Autostrada A7 Pașcani-Suceava: „Grindeanu ne dă lovitura de grație”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, și-a exprimat dezamăgirea față de decizia recentă de suspendare a licitației pentru Autostrada A7 Pașcani-Suceava, criticându-l pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru această amânare a execuției proiectului.

Balan a subliniat că acest proiect este de o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a județului Suceava și că suspendarea reprezintă un obstacol major în calea realizării infrastructurii necesare.

„Citesc astăzi în presă și nu-mi vine să cred – marele Grindeanu, marele prieten al Sucevei, cel care n-are probleme cu glicemia gustând din dulcegăriile Bucovinei, vine și ne dă lovitura de grație pentru poate cel mai important obiectiv al sucevenilor: Autostrada A7 Pașcani-Suceava,” a declarat Ioan Balan.

Deputatul liberal le-a transmis celor din PSD Suceava că au făcut „nenumărate colaje fotografice” cu ministrul Sorin Grindeanu, doar pentru ca acesta să întârzie proiectul atât de așteptat de suceveni menționând că susținerea social-democraților suceveni pentru Sorin Grindeanu nu a adus rezultate concrete pentru suceveni. „Bravo, PSD Suceava! Aveți cu ce să vă mândriți – Grindeanu, demolatorul autostrăzii A7 Pașcani-Suceava,” a adăugat el.

Deputatul sucevean a încheiat subliniind că această amânare este în detrimentul județului și că PSD Suceava ar trebui să se concentreze pe sprijinirea inițiativelor de infrastructură esențiale și să nu mai blocheze așa cum au făcut până acum proiectele necesare dezvoltării zonei.

Declarația lui Ioan Bălan intervine după ce compania italiană WEBUILD SpA a contestat procedura de licitație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), solicitând suspendarea licitației pentru modificarea termenului de depunere a ofertelor. În urma acestei contestații, CNSC a decis suspendarea licitației din 27 septembrie, obligând Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să modifice documentația de atribuire cu privire la termenele-limită.


Intră acum și în grupul de