Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, critică atacurile PSD asupra lui Gheorghe Flutur: Mai sunteți mulți din PSD care să-l atacați zilnic pe Gheorghe Flutur? Cred că urmează și portarul


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a lansat o replică virulentă împotriva membrilor PSD care, spune el, își concentrează atacurile asupra lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. Cadariu a acuzat PSD de ipocrizie și de acțiuni prin care încearcă să atragă primarii liberali în partidul lor, în loc să se concentreze pe proiecte concrete pentru județ.

„Mai sunteți mulți din PSD care să-l atacați zilnic pe Gheorghe Flutur? Cred că urmează și portarul”, a spus Cadariu, subliniind că aceste atacuri sunt nejustificate și că PSD-ul încearcă să-și îmbunătățească imaginea pe seama realizărilor liberale.

Senatorul PNL a vorbit și despre proiectele de apă și canalizare din Suceava, susținând că acestea au fost blocate ani de zile de fostul ministru al fondurilor europene, Rovana Plumb, și că Flutur a fost cel care le-a deblocat, odată cu sprijinul lui Marcel Boloș. Potrivit lui Cadariu, peste 43 km de rețea de apă și 40 km de canalizare sunt acum în curs de realizare, beneficiind aproximativ 5.500 de locuitori din comunele Șcheia și Sfântu Ilie.

În plus, Cadariu a criticat PSD pentru blocarea autostrăzii A7 și a proiectelor de infrastructură din Suceava, acuzând partidul că „a abandonat programul inițial de guvernare” și că se concentrează pe „furtul de primari” în loc să construiască infrastructură pentru cetățeni. El a îndemnat liderii PSD să deblocheze aceste proiecte și a avertizat că PNL va continua să lupte împotriva „hegemoniei politice” pe care PSD o promovează în județ.

„Doamna Adomnicăi, mergeți la liderii PSD și cereți-le să deblocheze A7. Sucevenii trebuie să știe că singurul obiectiv pe care îl are PSD acum este furtul de primari, folosindu-se de instituțiile statului”, a concluzionat Cadariu, asigurând că PNL va prezenta toate „abuzurile și ilegalitățile” pe care le identifică în campania electorală care urmează.

Vă prezentăm integral declarația senatorului PNL Daniel Cadariu:

„Mai sunteți mulți din PSD care să îl atacați zilnic pe Gheorghe Flutur? Cred că urmează și portarul. Înțeleg că ați făcut un grafic, dar nu vă ajută la nimic. Fiecare aveți teme de atac, dar vă faceți de râs. Doamna Adomnicăi, înțeleg că păstoriți zona Șcheia, dar trebuie să vă amintesc că PSD a împărțit imașurile din Șcheia și a fost una dintre cele mai dubioase afaceri ale primarului PSD de atunci, domnul Buhac.

Colega dumneavoastră, Rovana Plumb, pe atunci ministru al fondurilor europene, a ținut la sertar ani de zile proiectul de apă și canalizare pentru mai multe localități din județul Suceava. A pedepsit 160.000 de oameni din județul Suceava care, din cauza PSD, au așteptat ani de zile acest proiect. Gheorghe Flutur a deblocat acest proiect odată cu venirea lui Marcel Boloș ca ministru, iar de atunci peste 40 de loturi au fost licitate. Județul Suceava este unul dintre județele unde acest proiect merge foarte bine. Consiliul Județean este parte a acestui proiect, iar locuitorii din Șcheia trebuie să știe că primesc peste 20 de milioane de euro, 43 km de rețea de apă, 40 km de canalizare, beneficiind aproximativ 3.000 de locuitori din Șcheia și 2.500 din Sfântu Ilie.

Exact ca la A7, pe care ați blocat-o ani de zile, acum vă pozați ca și cum ar fi proiectul PSD. Administrația liberală a dat drumul lucrărilor de apă la Șcheia, Mitoc, Sucevița, Dolhasca, Siret, Vicovu de Sus, Mărginea. Nu aveți un simț al echilibrului? PSD-ul a făcut oraș Vicovu de Sus, dar nu avea nimeni apă și canalizare, la fel ca și la Dolhasca, Liteni sau Milișăuți, orașe doar cu numele, făcute de Cozmâncă și PSD în Suceava.

Cât tupeu pot avea unii membri PSD să meargă și să „fure” primarii acolo unde nu ați reușit să câștigați, și să-i luați pe ai noștri, exact acolo unde PSD-ul a nenorocit oamenii? Doamna Adomnicăi, vine vremea adevărului, de la privatizările dubioase, până la terenurile împărțite șmecherește și proiectele falimentare, precum cel al gazului metan, unde sucevenii trebuie să plătească peste 150 de milioane de euro din cauza dumneavoastră. Și mai aveți curajul să vorbiți?

Șirul de abuzuri și ilegalități vă garantez că îl vom prezenta din nou în această campanie. Vă asigur că PNL, care a fost de cea mai bună credință în Suceava și la nivel național, inclusiv în coaliția cu PSD, va lupta până în pânzele albe pentru a stopa dictatura și hegemonia politică pe care o pregătiți. Unii pesedisti s-au milogit și au zgâriat la ușa multor primari liberali, atât înainte de alegeri, cât și după.

Mergeți, doamna Adomnicăi, la liderii PSD și cereți-le să deblocheze A7, pe care au blocat-o, și autostrada Nordului, pe care la fel au blocat-o. Din ce văd eu, programul

PSD de guvernare inițial a fost abandonat, iar singurul obiectiv pe care îl are acum este “furtul” de primari. Asta trebuie să știe sucevenii. Spun din nou: “furtul” de primari! Și ei fac asta prin intermediul instituțiilor statului, ai căror conducători obedienți i-au numit politic. Aceștia sunt cu ei la conferințe și congrese, dar lumea trebuie să știe că astfel procedează doar un partid-stat.

E posibil că și dumneavoastră vă grăbiți până vineri ca să rămâneți pe lista de parlamentari, lista care se schimbă de la o oră la alta la PSD Suceava. Iar atacul la Gheorghe Flutur înseamnă un punctaj în plus. Punctaj în plus se poate face dacă realizați proiecte pentru Suceava, și nu prin “convingerea” unor primari de altă culoare politică să treacă la PSD.”


Intră acum și în grupul de