Deputatul Ioan Balan: Blocarea licitației Autostrăzii A7 Pașcani-Siret este dovada clară a incapacității ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de a-și respecta promisiunile față de județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, acuză Partidul Social Democrat Suceava că încearcă, fără argumente solide, să-l disculpe pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru blocarea licitației pentru Autostrada A7, pe segmentul Pașcani-Siret.

Balan susține că explicațiile tehnice invocate de PSD sunt doar o scuză pentru întârzierea proiectului și că, dacă ar fi existat cu adevărat o șansă de implementare, PSD nu ar fi amânat licitația.

„Bucovinenii sunt oameni inteligenți și nu pot fi păcăliți de argumentele tehnice folosite în prag de campanie electorală. PSD este cel mai populist partid și n-ar fi făcut greșeala de a amâna data licitației dacă ar fi existat cea mai mică posibilitate de a o executa,” a declarat Balan.

El a subliniat că blocarea licitației reprezintă o dovadă clară a incapacității ministrului Grindeanu de a-și respecta promisiunile față de județul Suceava.

Ioan Balan a evidențiat, de asemenea, o lipsă de interes din partea PSD pentru a extinde autostrada până la Siret. Potrivit acestuia, inițial, traseul autostrăzii a fost gândit doar până la Pașcani, atunci când ministrul Transporturilor era Răzvan Cuc, un alt reprezentant al PSD.

„Dacă ar fi dorit cu adevărat, PSD ar fi proiectat autostrada de la început până la Siret, însă noi, cei de la PNL, am depus eforturi considerabile pentru a prelungi traseul până la frontieră,” a adăugat deputatul sucevean.

În final, Balan a criticat tentativele PSD de a-l acuza pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru problemele de la transporturi.

„Evident că această șmecherie nu mai ține. Faptul că autostrada nu este scoasă la licitație la termenul promis este responsabilitatea ministrului Grindeanu, nu a altcuiva,” a încheiat deputatul PNL.


Intră acum și în grupul de