Nicolae Ciucă, după ce a văzut cum s-a modernizat Horodnic de Sus: De aici putem să dăm un exemplu și un model pentru tot ceea ce înseamnă țară


Intră acum și în grupul de

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marți, în comuna Horodnic de Sus unde a lăudat activitatea primarului Valentin Luță care în două mandate a reușit să aducă această comună la una de nivel european.

„Se poate face administrație într-o primărie a unei localități de 5.600 de locuitori cu opt angajați. Iacătă ce înseamnă eficiență, organizare, coordonare dintr-o schemă de 46 de persoane. Deci 38 de locuri sunt vacante, neîncadrate și opt oameni trudesc pentru comunitatea lor”, a spus Ciucă.

El a arătat că totul în această comună este în deplină aliniere cu viziunea primarului, a liderului comunei.

„Eu vă felicit pe toți și să dea Dumnezeu ca credința, buna-cuviință și speranța că Dumnezeu le rânduiește pe toate să dați înainte mai mult decât ați făcut până acum”, a transmis președintele Senatului.

Nicolae Ciucă a reamintit că atunci când PNL a preluat guvernarea în 2019 a avut ca proiect Dezvoltarea României.

„Acum continuăm acel program venind pe cele trei componente de bază a viziunii noastre și anume familie, comunitate, țară. Iacătă că aci la Horodnic avem toate cele trei elemente. De aici putem să dăm un exemplu și un model pentru tot ceea ce înseamnă țară, cu familie și comunitate. Asta înseamnă țară, identitatea, valorile și virtuțile noastre pe care le prețuim și trebuie să le dăm mai departe generațiilor viitoare”, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele CJ Suceava, prim-vicepreședinte PNL, Gheorghe Flutur, a subliniat că nu a ales întâmplător ca delegația liberală să vină în satul românesc cu pentru a transmite un mesaj.

„Vrem să transmitem un mesaj ce se poate face pentru satul românesc. Vizita asta este gândită în mesaje despre dezvoltarea satului românesc, povești de succes, un primar tânăr, tată a șapte copii, un familist, un foarte bun creștin, un extraordinar gospodar și un om de echipă”, a spus Flutur.

El a subliniat că parteneriatul cu CJ Suceava a fost fundamental în rezolvarea acestor mari proiecte de schimbare la față a comunei.

„Avem aici și alte primării unde ne-am putea duce să vedeți povești de succes că vorbim de Marginea, de Vicov, că vorbim de Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Sucevița, Burla. Sunt localități care au cunoscut o dezvoltare excepțională”, a declarat Flutur.

Liderul liberal sucevean i-a spus lui Nicolae Ciucă că a pornit în campania pentru alegerile prezidențiale cu trei gânduri care sunt și scrise.

„E vorba de credință și în Bucovina o găsiți la tot pasul, poate că nu vorbită mult, ci avută în suflet. Vorbim de familie și vedeți aici exemple, vedeți familii din disapora întoarse acasă să locuiască în case tradiționale, să investească în parcul industrial și vedeți grija pentru comunitate”, a spus Flutur.

El a remarcat că la Horodnic de Sus a fost dat în folosință un centru medical unde vin medici de la Rădăuți care după amiaza dau consultații.

„S-a mutat medicul către pacient”, a spus Flutur care a precizat că peste drum este un centru medical în construcție pentru că primarul vrea să extindă și să aducă și alte discipline medicale aici, la oamenii care au nevoie menționdân că zilele trecute a semnat și pentru un centru de recuperare locomotorie, un program extrem de util la țară.


Intră acum și în grupul de