Flutur laudă de la Horodnic de Sus succesul administrației liberale: Dezvoltarea este în ADN-ul PNL. Noi suntem cei care au ridicat standardele în multe județe și localități


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, președintele Partidului Național Liberal (PNL) Suceava, a subliniat, marți, într-o declarație la finalul vizitei lui Nicolae Ciucă transformările remarcabile ale comunei Horodnic de Sus sub conducerea liberală. Flutur a evidențiat progresul acestei localități din inima Bucovinei, administrată de primarul Valentin Luță, aflat la al doilea mandat. Potrivit lui Flutur, această localitate este un exemplu de succes pentru ce poate realiza o administrație liberală.

Horodnic de Sus, un model de dezvoltare locală

„Nu încape în cuvinte o poveste de succes despre un sat românesc condus de un liberal gospodar. Horodnic de Sus este un exemplu viu al potențialului pe care îl au comunitățile noastre sub o administrație eficientă. Aici, au fost accesate fonduri europene și naționale de peste 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea tuturor domeniilor, de la infrastructură până la educație și sănătate,” a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele PNL Suceava a punctat că primăria din Horodnic de Sus funcționează cu doar opt angajați, deși schema completă prevede 46 de posturi, demonstrând astfel că „se poate” gestiona eficient o localitate cu o echipă restrânsă. Flutur a enumerat realizările locale, printre care modernizarea la standarde europene a celor trei școli și grădinițe, un centru medical modern, și inițiative pentru un nou centru de recuperare post-operatorie locomotorie.

Dezvoltarea economică și atragerea investițiilor

Horodnic de Sus a devenit un punct de interes pentru investitorii din diaspora, în special tineri care s-au întors acasă. Aceștia au început să investească în noul parc industrial de 12 hectare, unde se dezvoltă afaceri locale. Primarul Luță a sprijinit și inițiative ecologice, inclusiv o fermă bio de mere înființată pe terenuri degradate, care furnizează fructe proaspete copiilor din comună. De asemenea, comuna are un parc fotovoltaic și o infrastructură modernizată, cu apă, canalizare, gaz metan și un sistem de colectare a deșeurilor, contribuind la creșterea atractivității zonei.

„În comună sunt peste o sută de case construite în stil bucovinean, iar mulți oameni se mută de la oraș în această zonă rurală cu adevărat modernizată. Fermierii au început să se dezvolte și să contribuie la economia locală,” a adăugat Flutur.

Susținerea lui Nicolae Ciucă pentru Președinția României

Gheorghe Flutur a profitat de ocazie pentru a exprima susținerea față de candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. El a subliniat faptul că Ciucă, cu o carieră construită pas cu pas, este cel mai potrivit candidat datorită experienței sale extinse în gestionarea problemelor naționale și internaționale, cât și a calităților sale de lider.

„Nicolae Ciucă este un om extrem de echilibrat, neconflictual, constructiv și cu o gândire pozitivă. Este un lider pe care oamenii îl urmează cu încredere. Este un om cald, cu un magnetism aparte,  care atrage oamenii și asta o va putea face și în calitate de președinte al României”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur a mai menționat că PNL a adus schimbări semnificative în localitățile din întreaga țară, subliniind succesele din județele Cluj, Bihor, Alba și Arad. El a afirmat că PNL trebuie să rămână la guvernare pentru a continua aceste proiecte, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și modernizarea României.

„Dezvoltarea este în ADN-ul PNL. Noi suntem cei care au ridicat standardele în multe județe și localități, iar succesul nostru se vede de la Putna, Vicovu de Sus, la Marginea, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Burla, nu mai spun Rădăuți, Bilca cu care noi de mândrim, Brodina . Este clar că omul sfințește locul, iar amprenta liberalilor se vede în transformările pozitive din comunitățile noastre. Veniți în Suceava unde Gheorghe Flutur a fost trei mandate președinte de Consiliu Județean și a schimbat radical fața județului Suceava și chiar adversarii politici sunt nevoiți să recunoască acest lucru pentru că asta înseamnă dezvoltare,” a conchis Flutur.

Declarația Gheorghe Flutur s-a încheiat cu un apel la susținerea pentru Nicolae Ciucă și pentru continuarea administrației liberale la nivel național, promovând astfel un viitor de stabilitate și prosperitate.


Intră acum și în grupul de