Gheorghe Flutur, la Vicovu de Sus, la șantierele care modernizează orașul: Proiectele pe care le-am sprijinit împreună cu primarul Vasile Iliuț înseamnă civilizație și mai multă siguranță pentru locuitori


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, la Vicovu de Sus șantierul stației de epurare în cadrul proiectului cu finanțare europeană de 35 de milioane de euro de apă-canalizare, unul dintre cele mai mari proiecte din județul Suceava ce face parte din proiectul de 275 de milioane de euro al CJ Suceava.

Flutur a spus că Vicovu de Sus este un oraș care a așteptat mult timp să aibă apă și canalizare și că în sfârșit se lucrează, iar peste jumătate din lucrări au fost executate și că proiectul are peste 100 de kilometri de conducte de apă și canalizare pe toate străzile și străduțele din oraș.

În cadrul lucrărilor de amenajare a stației de epurare s-au excavat peste 30.000 de mc de pământ și deja s-au turnat circa 3000 mc de beton și se continuă lucrările mai ales că această stație va deservi și Putna.

Flutur a mai declarat că prin aceeași zonă se construiește și șoseaua de centură a orașului Vicovu de Sus ceea ce va rezolva aglomerarea traficului în oraș din cauza mașinilor de mare tonaj ce vin sau se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei.

El l-a felicitat pe Vasile Iliuț, primarul din Vicovu de Sus, pentru tot efortul pe care îl depune pe șantierele din oraș.

Primarul a explicat că acum se îndeplinește un vis al vicovenilor care își doresc să trăiască într-un oraș curat, civilizat și ecologic, iar el speră că anul viitor va fi dată în folosință stația de epurare care ar fi trebuit să fie construită de zeci de ani și i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru implicarea în realizarea marilor proiecte de dezvoltare a orașului.

Vasile Iliuț a menționat că după finalizarea proiectului de apă și canalizare va fi modernizată infrastructura stradală și vor fi amenajate și trotuare și piste de bicicletă.

„Intrăm pe drumul cel bun”, a spus Iliuț.

El a mai spus că șoseaua de centură de la Vicovu de Sus ar urma să fie continuată de comuna Bilca pe un traseu care va ajunge la Rădăuți.

Totodată, primarul a vorbit și de proiectul drumului național care va lega Vicovu de Sus de autostrada A 7 și care este un proiect făcut de CJ Suceava și CNAIR și a anunțat că în curând va fi făcută și licitația pentru proiectul de introducere a gazului natural în oraș.

Președintele CJ Suceava a remarcat că în mai puțin de un mandat primarul Iliuț a realizat numeroase proiecte care înseamnă civilizație pentru oraș și că a fost și va continua să fie alături de comunitatea din Vicovu de Sus.


Intră acum și în grupul de