Deputatul Ioan Balan la învestirea primarului din Dărmănești: A dezvoltat și modernizat comuna punând în aplicare politicile liberale și am convingerea că o va face în continuare


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele organizației județene PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, președinte al organizației municipale PNL Suceava, care a participat, miercuri, la învestirea primarului din Dărmănești, Dan Chidovăț, a transmis celor prezenți că acesta este un model de primar care aplică politicile liberale și care are rezultatele scontate.

„Aici la Dărmănești ați reușit să închegați o echipă de consilieri și o echipă politică liberală care ne face cinste nouă liberalilor suceveni”, a spus Ioan Balan.

Liderul liberal sucevean a subliniat că Dan Chidovăț este cel care a reușit să modernizeze comuna prin accesarea de numeroase proiecte, în special cu finanțare europeană, apreciind că aceste proiecte contribuie esențial la dezvoltarea comunităților.

„Vorbim de administrație, dar administrația tot timpul își are izvorul în politică. Toate marile proiecte pleacă din decizii politice, iar aici, la Dărmănești, avem și un actor politic al PNL, Dan Chidovăț, care pune în aplicare politicile liberale, antreprenoriale, manageriale. Domnul primar, așa cum îl cunoaștem noi, modest, atunci când vorbea de multitudinea de proiecte și în special de proiectele cu finanțare europeană, ne spunea că doar sunt norocoși. Nu! În spatele fiecărui proiect stau ore, zile, luni, uneori ani de muncă, drumuri la București, determinare. Cine are capacitatea aceasta și dorința aceasta de a se pune în slujba comunității, de a dezvolta proiecte, reușește”,a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal a recunoscut că există așa un apetit în administrație de a accesa fonduri guvernamentale care uneori sunt mai ușor de accesat, prin voință politică, iar când primarul mai are și partidul la putere atunci lucrurile funcționează și mai bine.

„Dar adevăratele proiecte cu valori foarte mari care pun până la urmă în mișcare comunitățile sunt cele cu fonduri europene, proiecte care presupun volum de muncă extraordinar de mare, care sunt, până la urmă implementate ușor mai greu, e adevărat, e un pic mai greoi din punct de vedere al normelor, dar aduc bunăstare comunităților”, a spus Ioan Balan.

El l-a felicitat pe Dan Chidovăț pentru tot ceea ce a realizat și este convins că acesta va continua să dezvolte armonios comuna.

„Dacă în alte părți așteptările noaste sunt că se va face, aici avem convingerea că lucrurile vor merge mai departe, așa cum am încredere în prietenul dumneavoastră primarul Edurad Dziminschi și în ceilalți primari care sunt aici lângă dumneavoastră”, a spus Ioan Balan.

Deputatul a arătat că acolo unde este administrație liberală lucrurile sunt pe un făgaș bun.

„Asta ne face să ne formeze convingerea că acolo unde avem administrație liberală lucrurile merg aproape natural, merg într-un firesc al lor”, a concluzionat Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de