Intră acum și în grupul de
Managerul Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava şi Dorna Arini, psihoterapeutul Alina Ciupercovici, a câştigat marţi seară titlul de Femeia Anului 2016 – Premiile Revistei Avantaje, la categoria Excelenţă în Sănătate, în cadrul Galei Femeia Anului 2016 – Avantaje.
Potrivit unui comunicat al Clinicii ALIAT, premiul confirmă recunoaşterea performanţelor deosebite ale colectivului condus de Alina Ciupercovici, în domeniul inovaţiei în psihoterapia adicţiilor.
Prin dezvoltarea unui sistem de tratament al dependenţelor unic prin modalităţile de abordare terapeutică curajoasă şi asumată, echipa ALIAT Suceava a luptat pentru demitizarea tabu-ului dependenţelor în practica medicală din România şi în percepţia publică deopotrivă, luptă al cărei succes este confirmat de acest prestigios premiu, precizează sursa citată.
“Mulţumesc Revistei <Avantaje> pentru această nominalizare şi acest premiu, sunt nespus de fericită că am câştigat. Felicit toate doamnele nominalizate la acest premiu, înseamnă recunoaştere faţă de profesionalism, de responsabilitate şi de feminitate, în acelaşi timp.
Acest premiu este o confirmare a valorii unei munci de peste 10 ani în domeniul adicţiilor de substanţe, un sistem integrat care durează între 8-12 luni, în care un pacient poate primi tratament medicamentos şi psihoterapeutic atât în regim ambulatoriu, cât şi în regim rezidenţial integrat. El este şi o recunoaştere a nevoii de tratament integrat pentru cei care suferă de diferite dependenţe, graţie acestui premiu puterm să arătăm celor afectaţi cât şi familiilor acestora că există soluţii, că există tratament, că există o speranţă care poate fi dovedită.
Dedic acest premiu şi echipei mele formată din coordonator medical, terapeut sportiv, medic psihiatru, psiholog clinician şi psihpoterapeut. Dorim să le transmitem persoanelor care trec pragul ALIAT Suceava că propunem o altă abordare, apropiată de nevoi, de dorinţe şi de cauze. Întotdeauna am lucrat împreună cu pacientul şi familia acestuia, personalizat, aproape de pacient.
Pentru noi, terapia continuă şi dincolo de uşile cabinetului. Nominalizarea, şi mai ales acest premiu mă obligă şi ne obligă pe noi, ca echipă, să continuăm, prin modalităţile de abordare terapeutică, să milităm prin activitatea noastră pentru anularea tabuului dependenţelor în practica medicală din România”, a declarat Alina Ciupercovici.
Procesul de votare a început pe 18 ianuarie 2017, pe site-ul www.avantaje.ro, şi s-a încheiat pe data de 17 martie.
Alina Ciupercovici este psihoterapeut si formator, manager al Clinicii ALIAT Suceava.Cu o experienţă de peste 10 zece ani în domeniul adicţiilor de substanţe, a dezvoltat un sistem de tratament al dependenţelor, unic prin modalităţile de abordare terapeutică. Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare. La mijlocul anului 2016, Alina Ciupercovici a câștigat o bursă oferită de SOCIAL HUB, prin programul MADE IN SOCIAL, în care a beneficiat de consiliere pentru creșterea afacerii.
Pe parcursul anului 2016, ALIAT Suceava a organizat workshop-uri pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale pe teme de interes privind terapia integrată, precum și campanii naţionale și locale de prevenție și intervenţie scurtă și workshop-uri gratuite pe diverse teme de interes naţional: violența domestică, programe de prevenire a comportamentelor de risc în liceele locale etc.
Serviciile ALIAT Suceava adresează o nevoie importantă din comunitate, cea de tratament si terapie susţinută post-cură, fiind servicii specializate psihiatrice, psihoterapeutice – individuale şi de grup, precum şi de intervenție familială – grupuri de suport pentru menţinerea abstinenţei şi prevenirea recăderilor. Clinica Aliat Suceava face parte din rețeaua de clinici ALIAT – o asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali.
Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014 a devenit clinică de sine stătătoare, dezvoltându-se într-o reţea naţională prin înfiinţarea a încă 6 clinici în ţară, în Constanța, Brașov, Suceava, București.
În doar un an de la înfiinţare, ALIAT Suceava a înregistrat 100 cazuri de recuperare în sistem de rezidenţă, cu pacienţi care continuă terapia şi care au devenit abstinenți, şi oferă peste 150 de servicii specializate lunar. Specificul tratamentului rezidenţial este îmbinarea tratamentului ambulatoriu cu cel rezidenţial intens şi o post-cură complexă de 8 luni – un an. Un alt element de noutate este combinarea terapiilor în tratamentul rezidențial.
Intră acum și în grupul de