Spoofing-ul afecteaza industria jocurilor de noroc online


Intră acum și în grupul de

Spoofing-ul este o practica frauduloasa sau malware in care comunicarea este trimisa dintr-o sursa necunoscuta deghizata intr-o sursa cunoscuta destinatarului. Practic, spoofing-ul este o actiune prin care o persoana sau un program se mascheaza prin falsificarea datelor , pentru a obtine un avantaj nelegitim, cum ar fi obtinerea de date cu caracter personal. Un atac de tip spoofing este mai probabil la sistemele care nu dispun de un nivel inalt de securitate.

spoofing concept illustration with laptop comuputer and text banner on screen with flat style and long shadow vector

Conform ThreatMetrix, o companie de solutii de risc din cadrul LexisNexis Group, aceasta practica a devenit principala amenintare pentru industria jocurilor de noroc online. Conform specialistilor companiei, spoofing-ul este ,,cel mai rapid vector de atac in spatiul cibernetic”, cu o crestere de 257% fata de 2017 si unul din 20 de conturi pentru jocurile de noroc online calificat drept fraudulos.

In mediul virtual, o persoana rau-intentionata poate utiliza date obtinute fraudulos pentru a prelua conturile unor clienti in scopul furtului de fonduri, pentru a conecta mai multe conturi cu scopul trisarii unor clienti de poker online sau pur si simplu pentru a deschide conturi sub nume fictive pentru a profita de bonusurile gratuite. Casinourile online romanesti nu au raportat astfel de atacuri, sau, cel putin, aceste tentative nu au scapat in spatiul public, asa cum s-a intamplat in cazul atacurilor cibernetice asupra bancilor.

In perioada aprilie – iunie 2018, ThreatMetrix a analizat peste 91 de milioane de tranzactii din industria jocurilor de noroc, disponibile pe reteaua sa de identitate digitala, unul dintre cele mai mari depozite de informatii inteligente globale. Conform managerului de frauda si identitate al companiei, Ellie Burns, ,,cresterea nivelului criminalitatii informatice este o problema majora pentru un sector care are o baza de clienti cu adevarat globala…Cu peste 2 miliarde de jucatori in intrega lume, aproape 60% din traficul industriei este transfrontalier ….. Operatorii  trebuie sa se confrunte cu un un mediu de reglementare cu evolutie rapida si cu noi legi stricte impotriva spalarii banilor, efectuand verificarea locului din care un jucator efectueaza tranzactii, o componenta vitala in autentificarea identitatii”.

Jocurile de noroc online sunt din ce in ce mai populare. Desi operatorii de jocuri de noroc au dezvoltat sau achizitionat tehnici de autentificare a identitatii si software de geolocatie sofisticate, infractorii au descoperit noi metode pentru a le ocoli. Multi dintre acestia folosesc  VPN (Retea Privata Virtuala, care se extinde peste retelele publice de internet) pentru a accesa cazinourile online in zone in care acestea sunt ilegale, dar acestea pot fi folosite si ca ,,perdele de fum” care sa le faciliteze spalarea de bani.

Pentru a nu cadea prada acestor atacuri, operatorii de jocuri de noroc trebuie sa integreze dinamic tehnicile digitale de stabilire a identitatii cu factori cheie, cum ar fi dispozitivele inteligente, geolocatia adevarata, acreditarile de identitate online si analiza amenintarilor, pentru a stabili factorii de risc.

,,Cheia este aceea de a putea distinge in mod eficient utilizatorii de incredere de escroci si de a intelege schimbarile care survin in comportamentul  utilizatorilor de incredere, fara a adauga frictiuni inutile”, a afirmat Ellie Burns.


Intră acum și în grupul de