Intră acum și în grupul de
Dacă ai impresia că iarna nu este anotimpul potrivit pentru a discuta despre transpirație, ei bine, te înșeli. Transpirația, în general, și cea în exces, în particular, sunt subiecte destul de delicate, dar care pot fi abordate în orice perioadă din an. Acest lucru se întâmplă deoarece există multe persoane care suferă din pricina acestei afecțiuni, mai exact, după cum o spun chiar statisticile, trei procente din populația planetei. Că e mult, că e puțin, un lucru e cert: aceasta este neplăcută și trebuie combătută! Cum? Depinde de tine să alegi soluțiile care ți se potrivesc. Datoria noastră este să ți le indicăm pe cele mai naturale și, implicit, mai sănătoase.
Înainte de a-ți spune ce este bine să folosești, te sfătuim ce să NU utilizezi ca să rezolvi problema. Deși la prima vedere sau, mai bine zis, la primele folosiri, deodorantele care conțin aluminiu (clorhidrat de aluminiu, clorid de aluminiu) par eficiente, au miros atrăgător și sunt ambalate într-un mod impresionant, trebuie să știi că sunt nocive pentru sănătatea ta. Aceste săruri sunt responsabile cu închiderea porilor, ceea ce numai sănătos nu este. În plus, pot provoca alergii și iritații neplăcute.
La nivelul pielii, aluminiul este absorbit foarte repede, afectând, în timp, chiar sistemul nervos central. Dacă vrei să afli mai multe despre cât de dăunător este acesta pentru organism, poți citi mai multe în acest articol. Unii cercetători spun chiar că ar favoriza apariția Alzheimerului, în vreme ce alții îl asociază cu dezvoltarea cancerului mamar.
Plantele bunicii, o soluție de luat în calcul
E trist, dar adevărat: persoanele care au astfel de probleme, au tendința să se izoleze, nu mai socializează cu ceilalți și nici nu mai au încredere în propria persoană. Te-ai întrebat vreodată cum se tratau părinții sau bunicii tăi? De regulă, problema era abordată din interior înspre exterior, astfel că, o mare importanță era acordată ceaiurilor din plante.
Iată câteva dintre combinațiile care au rolul de a reduce considerabil transpirația:
· Frunzele de mesteacăn plus cele de stejar – se fierb, iar decoctul obținut se bea în prima parte a zilei;
· Coada – calului plus salvie și crețișoară – un ceai bun de servit în fiecare dimineață, timp îndelungat;
· Dacă îl alegi doar pe cel de salvie, e bine să te rezumi la o cură de doar o lună.
Ce se mai folosea în trecut și poți utiliza și tu, acum, când se pune mare preț pe tot ce e natural este bicarbonatul de sodiu diluat cu apă și aplicat prin tamponare pe zonele cu probleme, zeama de lămâie, oțetul de mere (tamponări locale), uleiul de lavandă sau pudra de talc.
Alte 3 remedii antitranspirație, benefice pe termen lung
1. Mănâncă fructe, legume și alimente bogate în zinc și magneziu, precum și suplimente care conțin aceste minerale atât de importante pentru sănătatea pielii și a părului.
2. Folosește zilnic deodorante bio de la Prova.ro, realizate din ingrediente naturale (unt de shea, ulei de jojoba, piatră de alaun, extract din frunze de salvie și măslin, etc.), blânde cu pielea, fără conținut de aluminiu.
3. Evită să porți haine confecționate din materiale sintetice care favorizează transpirația în exces. Orientează-te către cele din bumbac!
Până la urmă, această problemă reprezintă o reacție normală a corpului după ce depui un efort, de exemplu sau când afară este foarte cald. Subiectul devine îngrijorător când intră în scenă hiperhidroza – după cum este denumită, în termeni medicali, transpirația în exces. Aici, poți afla mai multe despre hiperhidroză și ce să faci dacă te confrunți cu ea. În rest, ca să fii în regulă, iar această afecțiune să nu fie o problemă în viața ta, acordă o mare importanță igienei corporale și introdu în rutina zilnică produsele naturale prezentate anterior. (S.O.C)
Sursă foto: Shutterstock.com
Intră acum și în grupul de