Intră acum și în grupul de
Nu trebuie să fii designer de interior pentru a ști că a decora un living este mai ușor în vorbe decât în fapte. Este normal să fii preocupat de cum arată camera în care îți petreci cel mai mult timp, când ești acasă. Trebuie să iei în calcul o mulțime de factori: dimensiunea încăperii, lumina naturală și cea artificială, materialul mobilei sau culoarea pereților. Poate părea o adevărată provocare să îți amenajezi sau rearanjezi sufrageria, însă nu trebuie să te sperii!
Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru a NU da greș:
Cu siguranță, toată lumea dorește ca propria casă să fie caldă și primitoare, însă foarte multe lucruri pot fi omise când refaci designul livingului. Canapeaua ar trebui îndreptată spre geam sau înspre televizor? Mobila ocupă tot spațiul? Are sufrageria suficientă lumină?
- Simetria
Ordinea și armonia dau mereu o stare de bine, însă ce e prea mult poate fi obositor. Majoritatea sufrageriilor au un aspect învechit și neprimitor, tocmai din cauză că totul este simetric. Pentru a avea o cameră cu personalitate, nu ar trebui să îți fie frică să încerci ceva nou. Schimbă cu totul aranjamentul mobilierului! O combinație de mai multe stiluri, culori și proporții îi poate oferi casei tale o atmosferă care să te facă să te simți ca în sânul familiei!
- Toată mobila se asortează
Fotoliile au aceeași nuanță ca și canapeaua, care este la fel ca pereții, care se aseamănă cu biblioteca și ușa de la intrare. Greșit! Acest aspect monocrom obosește ochii și duce la o stare de sufocare. Fii deschis la noi combinații! Nu te feri de culori! În cazul în care ai cumpărat deja mobila, nu trebuie să îți faci nicio grijă. Poți încerca niște huse de scaune sau niște draperii contrastante. De exemplu, fața de masă poate fi verde deschis, iar covorul fuchsia. Poți cere sfatul copiilor tăi, pentru că ei au mereu imaginația mult mai bogată decât adulții.
- Mobila este lipită de pereți
Crezi că, dacă împingi toată mobila înspre pereți, vei avea mai mult spațiu și camera va părea mai mare, nu? Aceasta este o eroare des întâlnită. De fapt, dacă faci acest lucru, efectul poate fi contrar așteptărilor. Livingul va avea un aer ciudat, iar confortul obținut nu va fi cel scontat. Este esențial ca proporțiile să fie respectate. Este adevărat, anumite piese trebuie să stea cât mai aproape de perete (cum ar fi o lampă sau dvd player-ul), însă restul obiectelor de mobilier pot fi recentrate. Încearcă să îți adaptezi mobila la spațiu, nu spațiul la mobilă!
- Nu totul este despre televizor
Adunările din jurul televizorului au devenit clasice în orice familie modernă, însă amenajarea nu trebuie să țină cont doar de acest aspect. Majoritatea oamenilor au tendința de a pune canapeaua în fața micului ecran. Ai putea încerca să-l poziționezi în așa fel încât să nu fie piesa centrală a încăperii. Punctul de focus ar trebui să fie interacțiunea dintre membrii familiei, nu televizorul. Aranjează-ți canapeaua, fotoliile și scaunele astfel încât să poți sta față în față cu cei dragi. În acest fel, veți putea comunica mai bine.
- Nu este suficientă lumină
Nu mai este niciun secret faptul că un spațiu bine luminat este unul mai cald și mai primitor. Nimeni nu vrea să își petreacă timpul alături de familie în întuneric. Dacă ferestrele nu sunt suficient de mari, decorează sufrageria cu diverse corpuri de iluminat, cu becuri ecologice. În acest mod, camera va deveni și un mediu bun pentru plante, iar aerul va fi mai proaspăt.
Când îți amenajezi livingul, gândește-te care ar fi cel mai plăcut mod, pentru familia ta, de a-și petrece timpul. Cere sfatul celor din jur și nu uita: sufrageria este inima casei tale! (S.O.C.)
Sursă foto: Pinterest.com
Intră acum și în grupul de