Intră acum și în grupul de
Niciun antreprenor nu începe un business cu gândul că într-o bună zi va falimenta. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu reușesc să atingă succesul pe care și-l doresc deoarece fac nenumărate greșeli, fie de management, de planificare sau operaționale.
Iată CARE sunt cele mai frecvente erori pe care le fac antreprenorii de pretutindeni:
- Lipsa unei planificări atente
Foarte multe afaceri eșuează din cauza lipsei unui plan viabil pe termen scurt și lung. Înainte de a începe un business, este esențial ca antreprenorii să-și stabilească în detaliu obiectivele din următoarele luni și chiar ani. Planificarea corectă ar trebui să includă liste specifice de sarcini cu date și termene, iar o evaluare regulată a realizărilor este mai mult decât necesară.
- Prezența în online lasă de dorit
În contextul actual, orice companie care-și dorește să aibă succes ar trebui să-și revizuiască prezența în online. Rețelele de socializare îți pot aduce foarte mulți clienți, însă dacă nu ai un site funcțional, care să răspundă prompt nevoilor utilizatorilor, aceștia se vor orienta rapid spre alte magazine online mai performante. Competiția în orice domeniu de activitate este acerbă, așadar site-ul web ar trebui să reprezinte una din prioritățile tale de business. Pentru a fi în top, apelează la o firmă hosting cu experiență, care îți poate oferi o găzduire web personalizată, în funcție de nevoile tale.
- Nu te diferențiezi cu nimic față de competitori
Nu este suficient să ai un produs excelent, ci trebuie să dezvolți o strategie de marketing prin care să spui potențialilor clienți care sunt atuurile tale și prin ce te diferențiezi de concurenții tăi. De ce ești tu mai bun decât celelalte companii care oferă aceleași produse? Ce anume te face pe tine unic? De ce să te aleagă clienții pe tine? Acestea sunt întrebări la care trebuie să găsești singur răspuns. Dacă nu reușești să te diferențiezi de restul competitorilor tăi, nu vei reuși niciodată să construiești un brand.
- Nu reușești să gestionezi în mod adecvat inventarul
Dacă lucrezi cu stocuri, este important să știi cantitatea optimă de mărfuri de care ai nevoie în orice moment. Un inventar prea mic îți poate afecta vânzările, în timp ce unul prea mare îți poate distruge rentabilitatea.
- Nu ai partenerul de afaceri potrivit
Nu este un secret faptul că poți reuși mai ușor în afaceri dacă ai partenerul potrivit. Prin urmare, este necesar să te aliezi cu o persoană cu care împărtășești aceeași perspectivă de business, în care să ai încredere și care să te completeze din mai multe puncte de vedere. Dacă nu te înțelegi cu asociatul tău, compania va avea foarte mult de suferit, iar șansele de reușită scad considerabil.
- Tratezi business-ul ca pe un hobby
Este posibil să-ți lansezi o afacere ca urmare a unui hobby, însă din momentul în care ai transformat pasiunea în afacere, exact așa ar trebui să o tratezi. Gândește-te că ești un angajat, stabilește-ți obiective măsurabile și fii responsabil. Dacă intenționezi să lucrezi pentru afacerea ta doar câteva ore pe săptămână, nu te aștepta să obții rezultate notabile. Deținerea unui business necesită concentrare și angajament, iar succesul vine doar după multe ore de muncă și perseverență.
În concluzie, există nenumărate afaceri care eșuează, dar sunt și multe care obțin un adevărat succes. Reușita unui business nu este rezultatul unui miracol, ci al unei planificări atente și a unor strategii bine executate. Bineînțeles, ajută întotdeauna și puțin noroc. (S.E.O)
Sursa foto: Shutterstock.com
Intră acum și în grupul de