Intră acum și în grupul de
Canadianul cu origini românești Daniel Negreanu este unul dintre cei mai buni jucători de poker din istorie. El se folosește de faima pe care o are și pentru a-i ajuta pe cei aflați la început de drum să devină jucători mai buni de poker.
Daniel Negreanu este foarte activ pe YouTube, unde canalul său are peste 580 de mii de abonați. Pe lângă vlogurile din viața de zi cu zi, în care le arată fanilor săi ce activități are în afara pokerului, el oferă și câteva sfaturi.
Într-un clip publicat cu ceva timp în urmă, Daniel Negreanu le-a oferit astfel fanilor mai multe sfaturi prețioase, după cum urmează:
1. Evită să mergi mai departe cu mâini lipsite de mare valoare – Daniel Negreanu este de părere că cea mai mare greșeală pe care foarte mulți începători o pot face este aceea de a mări miza până la arătarea ultimei cărți. Asta în pofida faptului că nu au cărți suficient de bune care să justifice acest gest. O combinație la care Negreanu a făcut referire este A-Q, pe care o consideră o mână capcană. În opinia sa, această mână îi conferă jucătorului cel mult 50% șanse de câștig în cazul în care primește re-raise în pre-flop. Trebuie ținut cont că în acest joc nu contează doar strategia ta, ci și ce fac adversarii tăi, astfel că poți poți pierde și cu o chinta poker, dacă ceilalți au culoare, full house, careu, chintă de culoare ori chintă royală.
2. Evită să păstrezi cărțile în mână pentru a vedea mai multe flopuri – Daniel Negreanu consideră că și aceasta este o greșeală frecvent întâlnită în rândul celor aflați la început de drum. Foarte mulți jucători plătesc blind-ul doar pentru că nu s-a dat raise în pre-flop. Totuși, dacă nu ai cărți suficient de bune care să îți dea speranțe în mâna respectivă este mai bine să te retragi. Eviți să pierzi jetoanele, dar în același timp le arăți adversarilor că nu ești experimentat și vei deveni previzibil.
3. Arată-ți emoțiile și folosește asta în avantajul tău – Acest sfat este special pentru cei care joacă poker în cazinouri, în cluburi sau alături de prieteni. Dacă primești cărți proaste la rând, nu ezita să-ți arăți nemulțumirea, în așa fel încât cei din jurul tău să înțeleagă de ce te-ai retras din mâinile respective. În plus, Negreanu consideră că poți folosi acest lucru în avantajul tău. După ce ți-ai manifestat frustrarea față de cărțile proaste primite, în momentul când vei reintra în joc cei de la masă vor știi că ai cărți bune și vor fi mult mai atenți. În aceste condiții, ai putea reuși chiar și un bluf.
4. Acceptă înfrângerile – Inclusiv cei mai buni jucători de poker mai pierd. Iar gestionarea eșecului are un rol important, deoarece trebuie să știi cum să treci peste momentele mai dificile și să nu uiți că pokerul trebuie să fie în primul rând un joc distractiv. Inclusiv Daniel Negreanu a avut probleme la începutul carierei, dar a luptat și a știut cum să își gestioneze emoțiile în așa fel încât să rămână echilibrat și după ce a înregistrat pierderi. Așadar, Negreanu consideră că e vital să accepți că înfrângerea face parte din joc și să reușești să treci peste momentele mai puține bune pentru a te bucura de cele în care înregistrezi victorii.
5. Stabilește-ți un obiectiv – În cazul în care îți dorești să progresezi la poker, Daniel Negreanu este de părere că este bine să îți stabilești un obiectiv. Trebuie să fii realist cu tine, să-ți evaluezi nivelul și să-ți setezi pași mici pe care trebuie să îi atingi, în timp ce continui să te distrezi.
Daniel Negreanu, unul dintre cei mai buni jucători din istorie
Daniel Negreanu este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie și a câștigat din poker la turnee live premii în valoare de 43.988.973 de dolari. El ocupă locul 3 în topul jucătorilor cu cele mai mari premii din istoria pokerului. Cea mai mare sumă obținută la un singur eveniment a fost de 8.288.001 de dolari.
Negreanu are și 6 brățări WSOP și a fost declarat de mai multe ori cel mai bun jucător al anului. Faima sa l-a ajutat să le dea lecții unor actori celebri precum Tobey Maguire și Ben Affleck.
Este un om jovial și impresionează prin stilul său relaxat de la masă, ce i-a adus numeroși simpatizanți.
Daniel Negreanu s-a născut în Canada, însă părinții săi sunt români care au emigrat în această țară din dorința de a avea o viață mai bună. A revenit însă de mai multe ori în România și mărturisește că este încă legat de țara părinților săi. (M.F.)
Intră acum și în grupul de