Intră acum și în grupul de
În ziua de azi, oricine poate să joace jocuri de noroc. E suficient să scoți telefonul din buzunar, să intri pe un cazinou online și ai imediat la îndemână nu doar o colecție enormă de jocuri, dar și un set de oferte de explorat.
Pe vremuri, însă, cazinourile însemnau mai mult decât bani jucați la cărți – erau un punct de întâlnire pentru înalta societate, în clădiri pe măsură. Deși nici de departe nu aveau gama și varietatea de jocuri din cazinourile online de azi, ele ofereau o atmosferă grea de egalat.
Am trecut în revistă aici cele mai frumoase cazinouri din România. Acum, să aruncăm o privire asupra celor mai frumoase cazinouri din toată Europa.
Cazinoul din Baden-Baden (Germania)
Documentele istorice arată că împăratul roman Marcus Aurelius Antoninus „Caracalla” a vizitat izvoarele de apă termală din Baden-Baden în timpul domniel sale (între 198 și 217, E.N.). Nu e de mirare, deci, că orașul a devenit o stațiune balneară, populară în special din prima jumătate a secolului XIX. Stațiunea propriu-zisă, Kurhaus, a fost construită de arhitectul Friedrich Weinbrenner în 1824. Clădirea avea și un cazinou, inclus cu scopul de a atrage turiștii francezi printr-o metodă inedită: ruleta.
Stațiunea din Baden-Baden a atras mulți turiști celebri, printre care și scriitorul rus Fiodor Dostoievski și celebra actriță germană Marlene Dietrich, care l-a numit „cel mai frumos cazinou din lume”.
Cazinoul din Wiesbaden (Germania)
Stațiunea balneară din Wiesbaden, renovat complet la începutul secolului XX, a fost proiectat de arhitectul Friedrich von Thiersch și, odată terminat, a fost numit „cea mai frumoasă stațiune balneară din lume” de către împăratul Wilhelm al II-lea. Clădirea construită în stil neo-clasic și Art Nouveau include mai multe săli de concerte și de evenimente, precum și celebrul cazinou din Wiesbaden care a atras zeci de mii de turiști în fiecare an.
Cazinoul din Veneția (Italia)
Sediul de iarnă a celebrului Cazinou din Veneția merită din plin titlul de „cel mai frumos cazinou din Europa”, poate chiar din lume. Clădirea în sine este străveche: este un palazzo numit Ca’ Vendramin Calergi construit la sfârșitul secolului XV pentru familia Loredan, mari susținători a artelor în Veneția, care au dat și doge (un fel de guvernator) orașului-stat în aceea perioadă.
Clădirea cu trei etaje are o fațadă construită în stil venețian, și deschidere către Canale Grande.
Palatul a avut mulți proprietari și mulți locatari, printre care și nobili, capete încoronate și artiști. Poate cel mai notabil este celebrul compozitor Richard Wagner, care a locuit de mai multe ori în palat. Azi, clădirea găzduiește Muzeul Richard Wagner în memoria sa.
În 1946, Ca’ Vendramin Calergi a fost cumpărat de Consiliul Local din Veneția, iar din 1959, a fost transformat în sediul de iarnă a Cazinoului din Veneția. Aceasta oferă jucătorilor o atmosferă unică nu doar prin arhitectura sa, dar și prin decorațiunile interioare opulente.
În concluzie
Dacă cauți o destinație de vacanță care îmbină minunile arhitecturale cu fiorul jocurilor de noroc, cele mai frumoase cazinouri europene vor fi, cu siguranță, alegeri memorabile. Și nu uita: poți oricând să verifici ofertele de acasă pe https://slotv.ro/ro/promotions și juca cu multitudinea de jocuri oferite, chiar și în timp ce te plimbi printre frescele palatelor sau stațiunilor de mai sus!
Intră acum și în grupul de