Pleci în mult așteptata vacanță de vară? Iată primul lucru pe care trebuie să-l faci, ca să ai o călătorie fără griji


Intră acum și în grupul de

Fotografie de la Oleksandr P de pe Pexels.com

Vacanța de vară este, probabil, cel mai așteptat moment al anului, în care, după o perioadă îndelungată de muncă sau de școală, întreaga familie merge în locul preferat, pentru o pauză mai lungă și binemeritată. Dar, uneori, lucrurile nu stau atât e bine precum ni le imaginăm noi, de aceea, sunt necesare câteva măsuri de precauție înainte de plecare.

În vacanță, fiecare vrea să experimenteze lucruri pe care nu le face de obicei, să guste un fel de mâncare inedit, să urce un munte fără pregătire prealabilă, să ajungă într-un loc greu accesibil sau să încerce sporturi extreme și instalații de divertisment care să le umple corpul de adrenalină și să-i facă să se simtă unici. Dar toate aceste experiențe pot veni la pachet cu o serie de accidente sau probleme de sănătate care îi vor face să le pară rău că le-au încercat. 

De aceea, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont înainte de a pleca într-o vacanță, mai ales în străinătate, la mare depărtare de țară, este să achiziționezi o serie de asigurari medicale de calatorie. O astfel de asigurare, care să se potrivească perfect profilului tău și al familiei tale poate că nu te ține departe de accidente sau incidente nedorite, dar cu siguranță te ajută înmiit cu o asistență medicală de calitate și cu rezolvarea prejudiciilor, fără a scoate bani în plus din buzunar.

Asigurarea medicală de călătorie reprezintă un element esențial atunci când pleci într-o deplasare în străinătate. Aceasta îți acoperă cheltuielile medicale neprevăzute, oferindu-ți despăgubiri rapide, sprijin, compensări și o mulțime de alte avantaje pe care merită să le iei în considerare. Indiferent că vei avea nevoie de tratamente de specialitate, de analize și intervenții, de spitalizare sau de transport de urgență, asigurarea de călătorie în străinătate îți va veni în ajutor.

O asigurare medicală de călătorie începe din momentul în care beneficiarul părăsește țara și poate avea două tipuri de planuri de acoperire: cel standard, care include anumite riscuri generale și cel personalizat, care are în vedere riscurile exacte la care poate fi expus călătorul, în funcție de mai mulți factori (destinație, scopul călătoriei, sporturi extreme etc.).

Asigurarea medicală de călătorie se alege în funcție de destinația și de preferințele pe care le are fiecare atunci când merge în vacanță. Asigurarea standard este cel mai des întâlnită și are și acoperire în caz de asistență medicală de urgență, transport medical, spitalizare sau repatriere în cazul în care acest serviciu este necesar. Prețul unei astfel de asigurări variază în funcție de serviciile medicale acoperite, dar și de țara în care mergi în vacanță. O asigurare medicală de călătorie mai poate acoperi întârzierea sau întreruperea călătoriei, asigurarea bagajelor sau asigurarea echipamentului sportiv, dacă este cazul.

Asigurarea de călătorie oferă despăgubiri pentru situații medicale neprevăzute, cum ar fi accidentări, servicii medicale, pierderea bagajelor, acoperă servicii medicale și îngrijire în situații cauzate de COVID-19 sau alte virusuri și asigură servicii prompte și asistență telefonică rapidă pentru situațiile care necesită analiză.

Totodată, în cazuri mai grave de îmbolnăvire asigurarea decontează cheltuielile care țin de transport în sistem de ambulanță, spre una dintre facilitățile de tratament din străinătate, tratamentul dentar care nu suferă amânare (cazuri de dureri acute sau probleme survenite accidental care nu pot fi amânate), spitalizarea și supraveghere medicală specializată, transferurile în unități medicale specializate, în funcție de evoluția problemei de sănătate apărute, precum și analizele, diagnosticarea și stabilirea unei scheme de tratament de specialitate.

Așadar, ca să stai fără griji în vacanță, nu pleca fără a achiziționa o asigurare medicală de călătorie, pentru a rezolva simplu și fără îngrijorări inutile orice fel de problemă de sănătate ar apărea.


Intră acum și în grupul de