10 metode eficiente de a te bucura de fiecare zi


Intră acum și în grupul de

Nu lăsa să treacă nicio zi fără să faci ceva care să te relaxeze. Sunt importante și doar câteva minute pe care să ți le dedici, în timp ce te detașezi de preocupările cotidiene. Cum te poți destinde? Iată 10 metode eficiente:

1. Uită-te la meciurile echipei preferate

Un eveniment sportiv reprezintă un show în sine. Dacă în meci este implicată echipa favorită, atunci spectacolul este cu atât mai palpitant. Vezi care formație este mai puternică pentru această casă de pariuri și, dacă „ai tăi” au șanse bune de câștig, poți miza pe ei, pentru un plus de „sare și piper”. Trăirile intense transformă o zi obișnuită în una grozavă.

2. Prepară un cocktail

Vara, este important să te hidratezi. Bea câtă apă recomandă medicii, dar încearcă și câteva băuturi mai rafinate, pe care le poți crea chiar tu. Cumpără o carte cu rețete de cocktail-uri, sau caută pe internet așa ceva. Sunt foarte multe. Procură ingredientele necesare și fă cele mai interesante combinații. Există niște cocktail-uri fără alcool absolut delicioase.

3. Colecționează frunze

Dacă obișnuiești să te plimbi prin parcuri sau pe lângă grădini, poți începe să colecționezi frunze. Acest proiect devine un scop în sine al plimbărilor, astfel ca în fiecare zi să găsești o frunză diferită pe care să o adaugi la colecția ta. După ce ai adunat tot ce se putea din vecinătate, mergi la munte cu prima ocazie și caută frunze rare.

4. Adoptă un animal de companie

Un animal de companie este un bun aliat împotriva plictiselii. Totodată, reprezintă o responsabilitate, pentru că are nevoie de mâncare, atenție și afecțiune. Răsplata este, însă, pe măsură. Este un sentiment minunat atunci vii de la muncă, iar „noul membru al familiei” te întâmpină cu dragoste, așteptând să vă jucați măcar câteva minute.

5. Cumpără o masă de biliard

Biliardul este în principiu un joc de societate. Îl poți juca cu familia sau cu prietenii, dar poți exersa și singur, pentru a-ți perfecționa loviturile. În fiecare zi, poți încerca să dobori propriul record de bile băgate dintr-o singură lovitură, sau poți încerca să re-creezi loviturile unor maeștri ai acestui sport foarte popular.

6. Fă experimente

O carte de experimente este un bun prilej să descoperi singur, prin încercări și observații, cât de fascinant este mediul în care trăiești. Experimentele științifice și înțelegerea modului în care funcționează elementele care te înconjoară ajută la dezvoltarea capacității de învățare a copiilor, captându-le interesul și hrănindu-le curiozitatea. Există, însă, și cărți cu experimente pentru oameni mari.

7. Încearcă origami

Origami se bazează pe o serie de plieri simple și complexe ale hârtiei (care de obicei are o față albă și una colorată), pentru crearea unor modele cum ar fi animale, flori, obiecte decorative și forme geometrice. Printre modelele clasice de origami se numără cocorul, broscuța, barca și steaua. Cocorul de hârtie este un simbol al păcii și longevității în cultura japoneză. Această activitate stimulează creativitatea, fiind în același timp foarte relaxantă.

8. Învață să editezi videoclipuri

În cazul în care ești în căutarea unui hobby nou, specializează-te într-un soft de editare video. În felul acesta, clipurile pe care le postezi pe rețelele de socializare vor atrage mai multe aprecieri, pentru că lumea apreciază lucrurile făcute „profi”. În plus, vei știi cum să tai imaginile de „umplutură”, astfel încât se redai esența filmării.

9. Pilotează o dronă

Este foarte distractiv să te joci cu o dronă. Cumpără una și mergi pe un câmp sau într-un parc foarte întins, unde să o pilotezi în voie cu ajutorul telecomenzii. Îi poți monta și o cameră, astfel încât să surprinzi imagini panoramice de la înălțime, în timp real. Este o distracție pe care o poți avea în fiecare zi, dacă nu este vânt foarte puternic.

10. Aleargă

Bucură-te de fiecare zi făcând sport. Nu ai nevoie de abonament la sală și nici de haltere sau de bandă de alergat care să îți micșoreze spațiul din casă. Dacă vei alerga regulat în aer liber, vei avea mintea limpede și îți vei forma un corp de invidiat. Efortul material este minim, ai nevoie doar de timp și de voință. Beneficiile sunt vizibile în mai puțin de două săptămâni, mai ales dacă ai grijă la alimentație.


Intră acum și în grupul de