Cam cât costă o trotinetă electrică bună?


Intră acum și în grupul de

Acest ghid cuprinzător pentru începători este resursa supremă de informație pentru cumpărarea unei trotinete electrice. Vei afla despre clasele de preț și vei obține câteva instrumente care te vor ajuta în cercetarea ta înainte de a cumpăra.

Ghidul este împărțit în câteva secțiuni. Dacă ești complet nou în trotinete, atunci este util să citești întregul ghid.

Cumpărarea unei trotinete electrice

Achiziționarea unei trotinete poate fi o provocare formidabilă – există un număr copleșitor de opțiuni și lucruri de luat în considerare. Un model de calitate te poate costa cu ușurință 1500 de lei. Dar, în același timp, poate costa și peste 10.000 de lei.

Ai grijă pentru că sunt numeroase site-uri dubioase cu „recenzii” de la oameni care nu s-au atins niciodată de o trotinetă în viața lor. După cum vei descoperi în descrierile produselor, trotinetele variază foarte mult ca stil, preț, caracteristici, origine și chiar asistență pentru clienți.

Categorii de trotinete electrice

Nu este ușor să știi de unde să începi, mai ales când nu ai avut interacțiuni anterioare cu acest tip de vehicule. Nu îți face griji, această secțiune este împărțită în categorii de preț, ca să știi la ce să te aștepți de la fiecare. Astfel vei putea afla dacă trotineta electrică este potrivită cu experiența ta de călătorit și poți vedea ce poți obține dacă îți extinzi puțin bugetul.

#1. Trotinete electrice de buget (mai puțin de 1.500 de lei)

Majoritatea trotinetelor de buget nu sunt recomandate pentru nimic mai mult decât pentru utilizare recreativă ușoară, cum ar fi o scurtă sesiune de cumpărături sau navete scurte pe drumuri bine asfaltate, cu dealuri minime. Pentru utilizare zilnică sau frecventă, în special pe teren accidentat, un model mai puternic ar fi mai potrivit. Aceste modele de buget sunt în general echipate cu un motor subalimentat, similar cu cel de pe un scuter partajat (sub 300 W) și oferă puțină autonomie – de obicei 10-15km. Viteza maximă este de obicei limitată la 25km/h și de multe ori au doar o singură frână mecanică ce oferă, în general, capacități de frânare slabe.

În ciuda prețurilor mai mici, unele modele din această categorie oferă totuși caracteristici și performanțe remarcabile pentru banii pe care îi plătești. Calitatea nu trebuie să vină întotdeauna cu un preț ridicat!

#2. Trotinete pentru navetiști (1.500-10.000 lei)

Clasa de trotinete pentru navetiști este cea mai mare și, prin urmare, împărțită în trei categorii:

  • de buget;
  • medii;
  • high-end.

La aceste puncte de preț, descoperi în general că trotinetele sunt destul de echilibrate în ceea ce privește caracteristicile, calitatea și performanța.

  • Trotinete de buget pentru navetiști (sub 5000 de lei)

Categoria de trotinete pentru buget redus aduce un upgrade considerabil în ceea ce privește puterea, autonomia, viteza, frânarea, performanța generală și manevrabilitatea. Vei putea călători mai departe și mai repede cu aceste modele, cu viteze de până la 30 km/h și intervale testate de până la 25km fiind comune pentru această categorie.

În plus, sistemul de frânare la aceste modele a fost îmbunătățit pentru a reduce semnificativ distanța de oprire. Aceste trotinete sunt mai bine construite și proiectate pentru naveta zilnică pe suprafețe netede și au suficientă putere pentru a aborda dealurile moderate în timpul navetei. În același timp, rămân ușoare, cântărind de obicei sub 18kg, făcându-le ușor de pliat și de luat cu tine oriunde.

Această clasă de trotinete vine, de obicei, cu motoare puternice (cu o putere cuprinsă între 300W și 800W), făcându-le fiabile și receptive în comparație cu omologii lor electrici de buget

În plus, vei vedea încorporarea suspensiei în unele modele. O tendință exclusivă pentru această categorie este o configurație mixtă de anvelope cu o anvelopă față umplută cu aer și o anvelopă solidă spate, oferind un compromis optim între confort și întreținere. Toate modelele electrice de până la 5000 de lei sunt vehicule cu un singur motor.

Există trotinete cu două sau mai multe motoare abia în următoarea categorie de preț.


Intră acum și în grupul de