WHISKY în combinații – 5 cocktailuri pe care le poți realiza acasă


Intră acum și în grupul de

Sursă foto: Shutterstock.com

Whisky este una dintre cele mai populare băuturi din lume și este prezentă în istorie încă din secolul al XI-lea. Fascinantă și mereu pe placul celor care știu să savureze o licoare de calitate, whisky se consumă ca atare sau în cocktailuri absolut delicioase.

Dacă îți place să te joci cu imaginația și ai chef de o super băutură, atunci rețetele de mai jos ar putea să îți fie pe plac. Unde mai pui că sunt și simplu de realizat, dacă ai toate ingredientele necesare acasă.

Ce cocktailuri pe bază de whisky poți face acasă?

  1. Manhattan

Manhattan este denumirea unuia dintre cele mai savurate și apreciate cocktailuri din lume. Sofisticată și aparte, această băutură se realizează cu 60 de mililitri de whisky, 30 de mililitri de vermut și un pic de bitter pentru aromă. De altfel, Manhattan este unul din cartierele de lux din New York, iar băutura este mare simbol ce descrie acest loc fascinant. Desigur, nu îi lipsește cireașa de pe tort, ca decor.

  1. Old Fashioned

Old Fashioned este o altă băutură specială pe bază de whisky. Rețetele sunt diverse și multe popoare au preferat să o reinventeze. Însă rețeta clasică  spune că este nevoie de un cub de zahăr, gheață, câteva picături de bitter, o felie de portocală și desigur, whisky, nu mai mult de 60 de mililitri. În cele mai multe cazuri se folosește whisky bourbon, iar dacă vrei o băutură de calitate, poți accesa Altex.ro și descoperi produse de acest gen, în variate concentrații, branduri etc.

  1. Mint Julep

Mint Julep este un cocktail delicios cu whisky care își trage trage rădăcinile din sudul Statelor Unite ale Americii. Aroma de mentă este parte din rețetă, alături de zahăr, câteva linguri de apă, gheață și 60 de mililitri de whisky.  Mai mult decât atât, pentru ca aroma să fie cu adevărat puternică, se recomandă măcinarea frunzelor de mentă împreună cu zahărul. Iar ca decor se pot folosi felii de lămâie și evident, frunze de mentă.

  1. Irish Coffee

Deși poate nu mulți cunosc acest lucru, Irish Coffee este, de fapt, un cocktail cât se poate de adevărat. Irlandezii au fost cei care au creat pentru prima dată această băutură, folosind propriul lor whisky.

Cu o ceașcă de espresso, în jur de 75 de mililitri de whisky irlandez și zahăr brun, Irish Coffee este un cocktail fascinant și de multe ori servit la primele ore ale dimineții… în cea mai mare parte de irlandezi. Frișca se folosește ca decor, la fel și câteva granule de zahăr brun pe deasupra.

  1. Whisky Sour

Whisky Sour este un alt cocktail fabulos care se realizează destul de ușor. Ceea ce este interesant aici este chiar rețeta, unde se folosește un albuș de ou pentru a oferi o textură fină. Băutura este completată de suc de lămâie (ingredientul secundar), sirop, și desigur, whisky de calitate. Secretul aici este amestecarea corectă a ingredientelor și respectarea proporțiilor pentru ca băutura să fie ca la carte.

Așadar, dacă ai poftă de un cocktail interesant pe bază de whisky, rețetele de mai sus ar putea să îți stârnească atenția. Important este să ai o băutură de calitate și să ții cont de brand, ingrediente și măsură.


Intră acum și în grupul de