Diana Ionela Călinescu a câștigat trofeul Festivalului Maria Surpat – Mina Pîslaru de la Sadova


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 7 septembrie, la festivalul de folclor Maria Surpat – Mina Pîslaru din Sadova, trofeul a fost adjudecat de Diana Ionela Călinescu, o talentată interpretă de muzică populară din comuna Moara.

 În vârstă de 31 de ani, Diana s-a remarcat prin autenticitatea și pasiunea cu care interpretează doinele, un gen muzical pe care îl reprezintă cu măiestrie încă din copilărie.

Cu o carieră de succes în folclor, Diana Ionela Călinescu a câștigat numeroase premii la nivel național, însă trofeul festivalului Maria Surpat – Mina Pîslaru este cel mai important din palmaresul său.

Pe lângă cariera artistică, Diana își dedică timpul și meseriei de asistent medical, lucrând la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Suceava.

Festivalul din Sadova a reunit 42 de concurenți de excepție, printre care și Cojocariu Didi Ionuț, câștigătorul trofeului Festivalului Mamaia din august 2024, ceea ce a făcut competiția și mai acerbă. Diana Călinescu a reușit însă să impresioneze juriul prin autenticitatea și măiestria interpretării sale, cucerind astfel trofeul.


Intră acum și în grupul de