Criptomonede și Cazinouri Online: Cum Afectează Blockchain-ul Siguranța Tranzacțiilor?


Intră acum și în grupul de

Cazinourile online se află într-o etapă de permanentă creștere datorită mediului favorabil actual. Tehnologiile moderne, extinderea ariei de acoperire a internetului, utilizarea la scară largă a smartphone-urilor sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la dezvoltarea continuă a industriei jocurilor de noroc online.

Furnizorii de jocuri de noroc contribuie, de asemenea, la succesul platformelor de gambling. Cazinourile respectabile au în ofertă nenumărate jocuri precum poker, ruletă, baccarat, jocuri cu dealer live, pariuri sportive, loto, sloturi cu tematici diverse, un nume relevant fiind Flaming Hot, alături de multe altele la fel de cunoscute.

Un cazino serios pune la dispoziția utilizatorilor și multiple modalități de plată atât pentru depunere cât și pentru retragere. Vei ști că un site de jocuri este de încredere dacă vei observa opțiuni variate de tranzacții financiare – card, transfer bancar, portofel electronic etc. Unele acceptă chiar și criptomonede. Deocamdată această metodă de plată este destul de restrânsă, dar se preconizează o utilizare a sa tot mai mare.

Ce sunt criptomonedele și cum se folosesc acestea în cazinourile online?

Criptomonedele sunt monede virtuale, ceea ce înseamnă că le găsești doar pe internet, în format digital. Dacă moneda clasică este emisă pe hârtie, în format fizic, de către băncile centrale naționale ale statelor sau alte entități financiare similare, criptomoneda poate fi emisă chiar de către o persoană fizică sau orice altă entitate care nu se supune regulilor și controalelor de emitere ale guvernelor sau băncilor centrale.

Criptomonedele sunt reprezentate prin coduri digitale unice și pot fi transferate electronic de la o persoană la alta.

Criptomonedele sunt bazate pe criptografie, o latură a matematicii care transformă un text simplu într-unul codificat, acesta putând fi citit doar pe baza unei chei de autorizare. Aceasta este una dintre metodele prin care este asigurată securitatea tranzacțiilor cu criptomonede.

Unul dintre avantajele utilizării criptomonedelor este anonimitatea tranzacțiilor, care sunt efectuate cu pseudonim, iar acest detaliu face mai greoaie urmărirea identității celui care folosește criptomonede. Tranzacțiile sunt foarte rapide în comparație cu cele clasice.

Criptomonedele în cazinouri

Această valută este tot mai des folosită pe site-urile de jocuri de noroc. Diverse criptomonede precum Bitcoin sau Ethereum sunt acceptate atât pentru depuneri cât și pentru retragerea câștigurilor. Astfel de operațiuni au comisioane mult mai mici decât cele cu moneda tradițională.

Mulți jucători preferă să folosească criptomonede datorită nivelului crescut de confidențialitate, ceea ce înseamnă reducerea la minimum a partajării informațiilor financiare personale.

Pentru că sunt valabile pe plan global, criptomonedele pot fi folosite de către jucătorii din orice țară în cazinouri online din orice colț al lumii.

Cazinourile care au introdus criptomonedele stimulează utilizatorii prin oferirea de bonusuri speciale, mai avantajoase decât celelalte.

Ce este blockchain-ul și ce legătură are cu acest domeniu?

Blockchain se află în strânsă legătură cu folosirea criptomonedelor și se referă la o tehnologie prin care datele sunt stocate într-o rețea de computere, care au rol de noduri. Blockchain este ca o bază de date uriașă, care funcționează pe mai multe computere legate în lanț. Tranzacțiile cu criptomonede sunt stocate pe blockchains, în pachete legate între ele ca un lanț.

La fel ca în cazul utilizării criptomonedelor, nici folosirea blockchain nu este controlată de către o autoritate financiară centrală, iar această descentralizare reprezintă un mare avantaj al blockchain-ului.

O altă caracteristică a tranzacțiilor adăugate în blockchain este imuabilitatea, adică de îndată ce o tranzacție a fost adăugată în rețea, nu mai poate fi  modificată sau ștearsă fără a afecta un pachet anterior din lanț.

Tranzacțiile din blockchain sunt vizibile pentru toată lumea din rețea, ceea ce determină o reducere a riscului de fraudă.

Toate aceste caracteristici sunt valabile și în cazul tranzacțiilor în blockchain din industria de jocuri de noroc. Oamenii sunt atrași de această tehnologie datorită gradului ridicat de securitate, al confidențialității, al rapidității și al transparenței.

Lucruri esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când le utilizezi

Folosirea criptomonedelor în cazinourile online vine cu multe avantaje, dar nu este lipsită de riscuri această metodă de a face tranzacții financiare.

Este recomandat să folosești portofele securizate și să te asiguri că poți folosi criptomoneda acceptată de cazinoul în care vrei să joci. De asemenea, trebuie să fii sigur că nu dai altcuiva și nici nu pierzi cheia privată (private key) care îți permite accesul la fondurile tale. Fără un private key nu poți accesa și nici gestiona criptomonedele.

Pentru un grad sporit de securitate se recomandă autentificarea cu doi factori atât pentru portofelul electronic cât și pentru contul de jucător.

Verifică licența și reputația cazinoului pentru a te asigura că tranzacțiile sunt sigure. Nu este deloc indicat să faci tranzacții de nici un fel pe site-uri de jocuri de noroc obscure, nereglementate.

Trebuie să iei în calcul și volatilitatea criptomonedelor, un aspect foarte cunoscut de către cei care le utilizează. Valoarea câștigurilor tale din gambling poate fluctua semnificativ în funcție de condițiile pieței. De exemplu, dacă valoarea criptomonedei scade, poți avea câștiguri mai puține la retragere. Rezultatul volatilității nu este întotdeauna în favoarea ta.

Concluzie

Criptomonedele se vor bucura de o popularitate tot mai crescută în viitorul apropiat. Deși prezintă numeroase avantaje, trebuie să le folosești cu atenție. 


Intră acum și în grupul de