Reputatul psiholog Irina Petrea vine la Suceava in cadrul Campaniei „Un parinte mai bun”


Intră acum și în grupul de

Irina Petrea la SuceavaPsihologul Irina Petrea, cunoscută pentru contribuţia eficientă pe care a avut-o în cadrul emisiunilor “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă”, se va afla marţi, 21 mai, de la ora 17.00, în incinta Librăriei Cărtureşti din Iulius Mall Suceava, cu prilejul desfăşurării Campaniei „Un părinte mai bun”, program naţional de educaţie parentală.

Într-un document remis de Cristina Iacob, store manager-Cărtureşti Suceava, se arată că, ideea care stă la baza acestui proiect a pornit tocmai din necesitatea părinților de a “învăța” cum să devină părinți mai eficienți și mai fericiți. A învăța înseamnă a cunoaște, a afla, a căuta în permanență să își cunoască mai bine copiii și să le înțeleagă mai bine nevoile acestora. Cu sfaturi și îndrumări bazate pe principii științific demonstrate și întărite de practică, putem să ne creștem copiii sănătoși și fericiți. Fiecare copil și fiecare părinte este unic în felul său, la fel este și relația dintre ei – unică, particulară, specială. Dorința firească a părintelui responsabil și conștiincios de a oferi copilului său tot ceea ce este mai bun poate, uneori, să rămână doar dorință, să nu se împlinească sau să se împlinească parțial. “Un părinte mai bun” și-a propus să sprijine părinții să devină mai eficienți în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode și idei alternative de cunoaștere și relaționare cu copiii și de a face față problemelor diverse cu care se confruntă în funcție de particularitățile de vârstă ale copilului.

În acest proiect s-a alăturat şi psihologul Irina Petrea, cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă”, dar și pentru cărțile, publicațiile, articolele și interviurile sale. Ea susține seminariile din cadrul proiectului.

Proiectul vine în sprijinul tuturor părinților, fie că au identificat deja o problemă în creșterea și educația copiilor lor, fie că nu. Sfaturile specialiștilor, experiența de viață a altor părinți și copii, precum și propria copilărie explorată cu maturitate oferă sprijin oricui are nevoie. Un alt grup țintă al proiectului îl reprezintă cadrele didactice, dar și studenții, viitoare cadre didactice. Cu toate că meseria în care performează le permite să dețină mai multe cunoștințe în ceea ce privește educația copiilor decât un simplu părinte, se spune că întotdeauna putem fi mai buni decât am fost ieri, iar azi mai puțini buni decât mâine. Pe acest principiu, proiectul “Un părinte mai bun” își propune să eficientizeze această “meserie” de părinte. Părinte se numește și dascălul de la școală, deoarece următoarea figură cu care un copil se familiarizează după părinți și îl urmează ca model, îl reprezintă profesorul de la școală.

„Înscrierea pentru participarea la conferință este obligatorie! Ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] sau telefonic, la numărul 0757/464.988 – Cosmina Pop.

Seminariile durează aproximativ patru ore, sunt interactive, iar la sfârșitul prelegerii participanții îi pot adresa întrebări Irinei Petrea. INVESTIȚIE NECESARĂ – 50 lei/ per seminar pentru părinți/ bunici/ psihologi şi 35 lei/ per seminar pentru cadrele didactice 25 lei/ per seminar studenți/elevi”, transmite Cristina Iacob în comunicat.


Intră acum și în grupul de