Intră acum și în grupul de
Aleșii județeni ai PSD nu vor putea să transmită, în actuala formulă, niciodată, un mesaj unitar de opoziție autentică.
Și nu neapărat din cauză că nu ar înțelege că trebuie să facă politică de stânga sau de dreapta ci pentru simplul motiv că nu știu să facă politică. Ca grup!
Liderul grupului consilierilor, Mihai Grozavu se blochează pe teme precum podul lui Cozmîncă de la Talpa, ajutorul pentru ”frații din regiunea Cernăuți”, școala de la Bivolărie, pe care le reia aproape sistematic, în fiecare ședință, teme cu care el este familiarizat și pentru că s-a ocupat cu asta foarte mulți ani cât a fost vicepreședinte al CJ, sub șefia lui Gavril Mîrza.
Președintele PSD Vatra Dornei, consilierul județean Gică Apetrei are (cel puțin până acum) un singur subiect reluat ședință de ședință, privind repararea drumurilor județene din zona Dornelor.
Liderul PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, reia ședință de ședință tema ineficienței participării județului Suceava, prin conducerea CJ, la târguri și expoziții internaționale, finalizarea lucrărilor la Centrul de radiologie Suceava, managementul deșeurilor în localități sau siguranța circulației rutiere și piratarea TPL în municipiul Suceava.
Ceilalți consilieri județeni ai PSD nu au atras atenția cu subiecte spectaculoase sau cu proiecte de HCJ, poate mai puțin consilierul Simion Sticleț care s-a pozat în cadrul unei întâlniri oficiale în Regiunea Cernăuți alături de urmăritul internațional Dumitru Morhan.
În doi ani de mandat nici un proiect strategic de dezvoltare nu a venit pe filiera grupului de consilieri județeni ai PSD. Ba mai mult atunci când Dan Ioan Cușnir a susținut o strategie de dezvoltare a zonei Aeroportului Suceava, restul colegilor săi din partid a mers pe mâna lui Gheorghe Flutur și a proiectului propus de acesta.
Iar elogiile aduse realizărilor președintelui CJ de către o parte a consilierilor PSD nu fac decât să mențină ceața.
De cealaltă parte, Gheorghe Flutur și majoritatea PNL din CJ, în lipsa unei sustineri din partea Guvernului PSD acționează la relanti și încearcă să facă minuni din ceea ce nu prea are. Din cauza asta nici nu are cum derula proiecte de anvergură ci doar proiecte la care nu au nevoie de un mare sprijin din partea bugetului central, care, așa cum spunea ministerul transporturilor într-un răspuns pentru deputatul Angelica Fădor, are constrângeri la capitolul investiții.
În felul acesta există 3 direcții de dezvoltare:
- Modernizarea drumului Frasin-Broșteni
- Extinderea terminalului Aeroportului Suceava
- Cotinuarea modernizării Spitalului Județean
Gheorghe Flutur și CJ au obținut și aprobare pentru mai multe proiecte de infrastructură prin PNDL 2 dar la lipsa acută de fonduri pentru investiții șansele ca ele să se realizeze sunt mici.
Flutur mai este legat de mâini și de picioare în ce privește drumul ”axial” Dărmănești – Liteni – Iași (pe fonduri europene) și asta pentru că liderul de proiect este CJ Iași care e condus de PSD.
Flutur a mai lansat doar apeluri către Guvern pentru programe de centuri ocolitoare ale principalelor orașe și comune din județ dar și realizarea unor drumuri rapide care să traverseze județul de la est la vest și de la nord la sud aducând numeroase argumente dar Guvernul nu a reacționat sub nici o formă, la fel cum nu au făcut-o nici parlamenarii PSD de Suceava.
Chiar introducerea câtorva vagoane de tren pe ruta Suceava-Cernăuți reprezintă pentru Guvernul PSD o provocare atât de mare încât nu poate fi realizată de mai bine de un an.
De aceea duminică, 24 iunie 2018, la zilele Sucevei, Gheorghe Flutur era mai mult îngrijorat și preocupat de prezența liderului PNL Ludovic Orban la Suceava.
Gheorghe Flutur, ca om politic cu experiență știa foarte bine că dacă vrei să îndepărtezi Guvernul prin moțiune de cenzură trebuie să îți îndrepți atenția spre acest subiect și nu să faci figurație pe lângă moaștele unui sfânt.
Mihai Chira
Intră acum și în grupul de