Intră acum și în grupul de
Investiţia la pârtia de schi de pe Masivul Rărău trebuie continuată, a declarat, marţi, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, care a făcut apel la cei 18 parlamentari suceveni să-şi condiţioneze votul de această investiţie.
El a arătat într-o conferinţă de presă că o investiţie de acest gen va dezvolta întreg bazinul Câmpulung Moldovenesc atât în ceea ce priveşte turismul cât şi activităţile conexe.
„Câmpulung Moldovenesc este o staţiune turistică de interes naţional. Înainte de 1989 se venea cu drag la Câmpulung Moldovenesc deşi nu avea infrastructura de cazare şi servicii care o are acum. De aceea e foarte important ca pârtia de schi să fie finalizată”, a subliniat Corneliu Popovici, care a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului.
Potrivit liderului PMP Suceava, proiectul pârtiei de schi de pe Masivul Rarău a fost iniţiat înainte de anul 2008 şi finanţat din 2009, investiţia fiind începută după ce a fost aprobată şi de Institutul Naţional de Dezvoltare a Turismului din România.
Popovici a arătat că până în anul 2012 s-au investit zece milioane de euro în lucrări, iar apoi nu s-au mai alocat fonduri din partea Guvernului USL.
„În 2012, când Liviu Dragnea a preluat Ministerul Dezvoltării, investiţiile în turism aveau alocate fonduri. Liviu Dragnea a decis ca banii să fie transferaţi lui Radu Mazăre la Constanţa. Nici măcar pentru continuarea unor investiţii, ci pentru investiţii noi”, a spus Popovici.
Până în prezent, potrivit primarului din Câmpulung Moldovenesc, la pârtia de pe Masivul Rarău, s-au executat 82 la sută din lucrări, iar municipalitatea aşteaptă ca Guvernul să aloce fonduri, de circa două milioane de euro, pentru finalizarea lucrărilor după ce din bugetul local au fost achitate, în ultimii doi ani, facturi de 7,1 milioane de lei pentru lucrări executate şi pe care Guvernul nu le-a mai decontat.
Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-au executat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la mijlocul anului 2012.
Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.
Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri.
Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.
Intră acum și în grupul de