Intră acum și în grupul de
Organizaţia municipală PMP Suceava şi-a ales, duminică, noua conducere, preşedinte fiind ales Constantin Munteanu, iar între vicepreşedinţi se află şi una dintre membrele echipei care au inventat si promovat îngheţate Top-Ice, care a câştigat medalia de argint la Paris în cadrul concursului internaţional Ecotrophelia.
Şedinţa PMP Suceava, la care au participat circa două sute de membri şi simpatizanţi s-a desfăşurat în sala mică a Casei Culturii, unde era foarte cald, motiv pentru care liderul judeţean al PMP, Corneliu Popovici, le-a promis popularilor că va feri de „codul roşu” judeţul Suceava.
El a mai spus că la şedinţă trebuia să participe şi vicepreşedintele naţional al PMP, Cristian Diaconescu, care nu a mai ajuns din cauza modului de asigurare a transportului, subliniind că dacă aeroportul era funcţional o asemenea situaţie nu se întâmpla.
De remarcat este că în debutul şedinţei PMP a vorbit membrilor de partid prof.univ. Adriana Dabija, de la Universitatea Suceava, care a remarcat că între liderii organizaţiei municipale se află o fostă studentă a sa, actual doctorand, Anca Gâtlan, care a făcut parte din echipa USV ce a câştigat argintul competiţiei Ecotrophelia la Paris cu îngheţata Top-Ice.
Popovici a spus că prezenţa universitarilor este deja un fapt la conferinţele PMP Suceava pentru că doreşte ca USV să aibă o mai mare influenţă în ceea ce priveşte politicile publice.
Liderul organizaţiei judeţene PMP Suceava a transmis membrilor organizaţiei municipale că trebuie să fie bine pregătiţi şi organizaţi pentru alegerile din 2016 fiind nevoie de un nou suflu în administraţia locală.
„Schimbarea se face cu oameni noi”, a spus Povovici.
El a arătat că politicienii care au gestionat până acum acest municipiu sunt şi responsabili pentru distrugerea industriei sucevene unde lucrau mii de persoane.
Popovici a spus că în loc de prelucrarea lemnului, sucevenii îl vând neprelucrat iar banii rezultaţi se cheltuie în mall, că în loc să facă diferite subansambluri, s-a făcut mall, şi că în locul unei fabrici de confecţii tot centru comercial s-a construit.
El a arătat că tinerii nu înţeleg când li se vorbeşte despre Combinatul de Prelucrare a Lemnului (CPL), de IUPS, de UGIRA de fabrica de conserve unde, cândva lucrau mii de suceveni.
„E o suferinţă a sucevenilor lipsa locurilor de muncă. Suceava suferă şi din cauza urbanismului şi a lipsei unui PUG. Arata mai bine acum 30 de ani”, a spus Popovici care a menţionat că în oraş curăţenia se face pe hârtie şi în conferinţe de presă, iar în oraş nu se vede nimic pentru că praful şi nămolul acoperă bordurile, câinii comunitari umblă printre oameni, iar pungile sunt plimbate de ici-acolo de vânt.
Liderul PMP Suceava a mai declarat că a văzut că PNL îşi scoate candidaţii la alegerile locale şi i-a întrebat ce a făcut PNL în oraş în condiţiile în care a avut primari patru mandate.
El a mai spus că şi PSD a lăsat o amprentă urâtă oraşului, amintind de afacerea Metro, care trebuia să fie o retrocedare de teren la intrarea în oraş şi care a fost transformată de PSD într-o afacere, iar acum, la intrarea în oraş pasc oi şi vaci.
Preşedintele organizaţiei municipale PMP Suceava, Constantin Munteanu, a spus şi el că după 25 de ani de democraţie, taxe şi impozite din ce în ce mai mari Cetatea lui Ştefan arată rău.
„Să vorbim clar şi răspicat despre problemele oraşului şi să le găsim o rezolvare eficientă şi de durată. Suceava merită”, a spus Munteanu.
El a mai declarat că atunci când îşi impune un ţel îl atinge.
„Când îmi pun ceva în minte sunt convins că reuşesc. Am conceput la municipiu o echipă puternică cu oameni oneşti şi destoinici”, a spus Munteanu.
Organizaţia municipală PMP Suceava are, pe lângă preşedinte, Constantin Muneantu şi secretar general, Alexandru Trocin, cinci vicepreşedinţi- Floarea Baciu, Anca Gâtlan, Lucian Motoveleţ, Angelica Pânzaru, Ovidiu Şvarţ şi şase secretari executivi, Lelioara Andrieş, Georgel Grosu, Marian Holovatec, Adrian Tabarcea, Geanina Zlatariua şi Gelu Ignat, iar Geanina Marcu e trezorier.
Totodată, PMP Suceava a ales şi nouă preşedinţi de cartier: Oltea Harasim, Ioan Răstoacă, Dorin Ţolescu, Pamfil Ignătescu, Liviu Havriştiuc, Ionuţ Grosu, Dan Apăvăloaie, Ovidiu Aluncăriţei şi Vasile Gavrilovici.
Intră acum și în grupul de