Intră acum și în grupul de
Co-preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prioritatea de grad zero pe care o are după ce PNL va câştiga alegerile locale din primăvara anului viitor este scoaterea din izolare a judeţului.
El a spus într-o conferinţă de presă că PNL a votat în Colegiul Director susţinerea sa ca primul pe lista pentru Consiliul Judeţean Suceava şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.
Flutur a explicat că ar fi preferat să candideze pe vot uninominal, menţionând că în 2008 a câştigat alegerile prin vot uninominal, iar în 2012 „a plătit” alături de partidul şi guvernul său.
El a arătat că acum PNL are la start 50 de primari în funcţie şi că îşi doreşte ca aceştia să reconfirme şi să fie aleşi pentru un nou mandat, dar că îşi doreşte ca liberalii să mai câştige mai multe primării.
Flutur a spus că îşi doreşte ca după alegerile din 2016 să facă un parteneriat cu toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea politică pentru că dezvoltarea judeţului înseamnă ca toate localităţile să fie implicate.
El a adăugat că nu consideră că trebuie să se repete situaţii de tipul celei de vineri din CJ Suceava când preşedintele CJ, Cătălin Nechifor l-a criticat pe primarul Ion Lungu, pentru că primarul a prezentat o strategie, iar Nechifor avea altă strategie în ceea ce priveşte proiectul Capitală Culturală Europeană.
Flutur a spus că acest proiect trebuie câştigat şi că îl va pune în operă împreună cu viitorul primar liberal al Sucevei, dar că şi alte proiecte urmează să fie promovate.
„Scoaterea din izolare a judeţului e prioritate de grad zero. Bucovina şi Suceava au fost date jos de pe hartă”, a spus Flutur.
El a arătat că e păcat de brandul creat şi că nu trebuie folosită Bucovina „la butonieră” când se doreşte vânzarea unui produs, făcând referire la reclama pentru brânza Făgăraş care e făcută cu „lapte din Bucovina”.
Flutur a salutat votul din Camera Deputaţilor pe legea privind Ziua Bucovinei, subliniind că bazele promovării Bucovinei au fost puse în mandatul său cu succes, prin proiectele pe care le-a făcut, de promovare a Bucovinei de la turismul religios la cel gastronomic.
Liderul liberal şi-a exprimat însă îngrijorarea că nu există o strategie privind dezvoltarea infrastructurii de transport şi că există riscul ca nici în 2015 să nu existe curse de pe Aeroportul Suceava.
Flutur a amintit că în proiectul privind modernizarea Aeroportului Suceava a prevăzut, pe lângă transportul de persoane şi o importantă componentă cargo, ceea ce presupune ca mărfurile să fie duse şi aduse cu avionul.
„Să vorbim de salon VIP? Câte terenuri de golf avem pentru astfel de pasageri? Câte VIP-uri vin?”, s-a întrebat Flutur.
El a mai anunţat că mandatul viitor de preşedinte al CJ Suceava doreşte să implementeze două lucruri noi, antreprenoriatul şi asocierea.
Flutur a spus că Suceava e deficitară în locuri de muncă şi a transmis că nu vin investitorii singuri ci trebuie să fie căutaţi şi aduşi pentru că acum Suceava e un judeţ exportator de materii prime.
El mai consideră că e nevoie de diversificarea serviciilor în turism pentru că turistul nu mai vine să stea într-o cameră şi să privească la televizor şi că e nevoie de atracţii care să fie realizate prin asocierea unor structuri turistice sau prin parteneriate public-private.
Intră acum și în grupul de