Intră acum și în grupul de
Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine că echipa guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloş a ridicat embargoul pe care PSD l-a impus în ultimii ani judeţului Suceava, fapt demonstrat de propunerile actualului guvern de alocare de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei în cursul anului viitor.
Flutur a declarat că, în urma consultării proiectului de buget care fusese conceput de fostul guvern PSD, şoseaua de centură a municipiului Suceava nu era inclusă pe lista investiţiilor care urmau să fie finalizate în cursul anului 2016, având ca termen anul 2017.
„S-a dovedit clar că fostul Guvern PSD nu avea de gând să termine anul viitor şoseaua de centură a Sucevei”, a declarat Flutur.
El a menţionat că în perioada în care proiectul a fost supus dezbaterii publice a avut nenumărate interpelări şi discuţii cu premierul Dacian Ciloş şi cu membri ai Guvernului, atât pe tema finalizării şoselei de centură a Sucevei, pentru începerea celei de la Rădăuţi, precum şi pentru demararea procedurilor pentru întocmirea documentaţiilor necesare pentru investiţii similare la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.
Flutur a mai spus că Guvernul a aprobat proiectul de Lege a bugetului de stat pe 2016, care a fost înaintat Parlamentului spre aprobare, iar în formula adoptată, Guvernul Cioloş a reparat ceea ce nu a făcut Guvernul PSD, în aşa fel încât în proiectul aflat la Parlament, şoseaua de centură apare cu termen de finalizare anul 2016.
„Odată cu această reparaţie, Guvernul Cioloş demonstrează că epoca izolării şi persecutării Sucevei şi a Bucovinei este la apus. Practic, Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.
Liderul liberal sucevean şi-a exprimat bucuria că noua echipă guvernamentală a ascultat argumentele transmise privind necesitatea şoselelor de centură de la Suceava şi Rădăuţi.
„Sper ca centura Sucevei să se finalizeze în 2016. De asemenea, mă bucură faptul că actualul Guvern luat în seamă discuţiile cu privire la centurile de la Câmpulung Moldovenesc şi de la Vatra Dornei, pentru perspectivă, în anii anii următori”, a spus Flutur.
El a precizat că în proiectul de buget, Ministerul Transporturilor ar urma să aloce o sumă de aproximativ 10 milioane de euro pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei şi şi-a exprimat speranţă ca CNANDR va începe cât mai repede lucrările, inclusiv cu forţe şi utilaje proprii.
Flutur consideră că după adoptarea Legii bugetului pentru 2016 ar trebui ca CNADNR să uite de „aroganţele afişate” anterior privind preluarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, dar şi la Rădăuţi.
„Toate procedurile necesare începerii lucrărilor trebuie finalizate cât mai repede, iar o parte dintre acestea să fie demarate din forţe proprii, aşa cum au promis în toamna aceasta la Suceava, fostul ministru al transporturilor, şi fostul director al CNADNR”, a mai precizat Flutur.
Preşedintele PNL Suceava a adăugat că speră ca şi pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc să se găsească soluţiile necesare pentru finalizarea investiţiei. „Deşi situaţia juridică de aici pare a fi puţin complicată, vom face în continuare demersuri pentru ca şi acest obiectiv să fie finalizat”, a declarat Gheorghe Flutur.
El susţine că este important ca în anul 2016 să continue şi să înceapă noi proiecte de dezvoltare locală în judeţul Suceava, precizând că în acest sens a avut discuţii cu factorii de decizie din Guvern pentru alocarea de sume importante pentru investiţii în lucrări de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, dar şi pentru modernizarea şcolilor care nu au autorizaţie sanitară.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că în ceea ce priveşte şoseaua de centură a municipiului Suceava există o expertiză tehnică a CNADNR din care reiese că părţi din tronsoanele nefinalizate nu sunt sigure.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că situaţia proiectului şoselei de centură a Sucevei este gravă pentru că, în urma unei expertize, se pare că acest drum riscă să ajungă la fel ca sectorul de autostradă prăbuşit între Sibiu şi Orăştie.
„S-ar părea că în perioada următoare urmează să iasă o expertiză tehnică neplăcută”, a spus Nechifor care a adăugat că din câte se pare nu s-au făcut lucrurile aşa cum ar fi trebuit.
El a adăugat că CNADNR ar urma să facă publică expertiza tehnică respectivă privind şoseaua de centură şi că din câte a înţeles situaţia este similară cu cea de la Sebeş-Orăştie.
Nechifor a mai spus că din acest motiv nici nu a mai comunicat nimic privind şoseaua de centură în ultimul an, având informaţii preliminare că situaţia nu este una fericită.
„E o prostie să bagi bani în ceva cu nu are o fundaţie corectă”, a spus preşedintele CJ Suceava.
El a adăugat că a fost o surpriză şi pentru el situaţia semnalată mai ales că în acest proiect s-au investit 6,2 milioane de euro pe kilometru.
Nechifor a subliniat că suma cheltuită pe un kilometru la şoseaua de centură, de circa 24 de milioane de lei, a fost bugetul pe aproape un an al Consiliului Judeţean Suceava pentru întreţinere şi reparaţii de drumuri judeţene din judeţ.
Preşedintele CJ Suceava a menţionat că situaţia cea mai dificilă a proiectului şoselei de centură a Sucevei este la intrarea dinspre Fălticeni unde se vede cu ochiul liber că dealul respectiv nu este stabil.(R.N.B.)
Intră acum și în grupul de